Se pun în aplicare lucrările de amenajare a trotuarelor de-a lungul traseului Liniei Verzi, un proiect finanțat cu aproximativ 18 milioane de euro din fonduri europene. Acest proiect are ca scop dezvoltarea unei noi rute de transport public, dedicată autobuzelor electrice, și în prezent se efectuează montarea noului pavaj pe aceste trotuare.

”Linia Verde prinde viață prin montarea noului pavaj din piatră naturală sau beton pe trotuarele de pe traseu”, spune primarul Ioan Turc.

Trotuarele din oraș de pe tronsonul de lucrări aferente proiectului Linia Verde vor fi în totalitate înlocuite, având în vedere și faptul că în zonele respective a fost introdusă canalizația pentru fibră optică și televiziune. Primarul Ioan Turc a precizat recent că în centrul orașului tot pavajul va fi înlocuit cu un singur model de piatră naturală, pentru a pune în valoare zona și pentru a oferi întregului areal un aspect elegant și unitar.

Soluția a fost aleasă de bistrițeni prin sondajul efectuat anul trecut pe aplicația iReportBistrița. Primarul Bistriței a menționat că modelele propuse sunt superioare din punct de vedere al calității, confortabile, cu o foarte bună aderență, inclusiv pentru utilizarea cărucioarelor, dar și mult mai estetice.

”Trotuarele vor fi finalizate în circa 3-4 luni de zile la nivelul întregului oraș. Scăpăm de această problemă. Vom avea trotuare pavate cu acel tip de dale pe care oamenii le-au ales prin aplicația iReport și suprafețe extinse cu piatră naturală. Am modificat proiectul și pe această componentă. Nu am fost de acord să avem piatră naturală doar pe Gheorghe Șincai, în proximitatea Primăriei sau doar pe strada Dornei, așa cum era prevăzut în proiect. Strada General Grigore Bălan, cel puțin până la intersecția cu strada Petre Ispirescu, e în buricul târgului, avem Muzeul Județean unde se petrec o serie de activități, cum să treci cu pavaj de beton prin fața lui? Pe Bulevardul Independenței mergem cu piatră naturală până dincolo de fostul spital pentru că, de asemenea, e o clădire cu valoare arhitecturală deosebită care face cinste orașului nostru”, a declarat de curând Ioan Turc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.