Mircea Romocea, primarul Năsăudului, îşi face campanie electorală în toată regula,ascunzându-se în spatele unei hotărâri de guvern din 2004, care îi obligă pe primii gospodari ai comunităţilor teritoriale, să îşi anunţecontribuabilii despre investiţiile efectuate în anul anterior, dar şi despre proiectele care urmează să fie realizate în anul în curs, odată cu obligaţiile fiscale pentru anul în curs, conform HG 1723/2004.

Deşi acest lucru ar fi trebuit să îl facă doar în luna ianuarie, aşa cum prevede legea, Romocea a început să distribuie concetăţenilor pe care îi păstoreşte peste 1.800 de pliante abia luna aceasta.

 

La început de an, cam pe la jumătatea lunii ianurie, primarul Mircea Romocea ieşea public cu un pomelnic de proiecte, vreo 40 la număr, pe care, spunea el, intenţionează să le realizeze anul acesta.

După nici două luni de atunci, lista cu proiecte s-a cam înjumătăţit, astfel că au rămas doar 24, din care trebuie scăzute câteva, fiindcă e vorba de aplicarea legii, indiferent de numele primarului sau culoarea sa politică.

Pe lista cu realizări sunt enumerate 15 obiective atinse anul trecut la care mai adaugă alte câteva, doar prin intermediul unor imagini.

Ceea ce însănu spune public primarul Romocea, nici măcar să-l picuri cu ceară, este faptul că realizările cu care el se împăunează astăzi sunt idei care nu îi aparţin şi au fost promovate în Consiliul Local, de aleşii pe care din 2012 i-a ponegrit în faţa năsăudenilor că sunt împotriva dezvoltării urbei.

pliant romocea 1

Cui aparţin de fapt proiectele realizate

Deocamdată vom comenta puţin realizările prezentate în pliantele împărţite năsăudenilor şi pentru care a cheltuit de la bugetul local peste 3.000 de lei.

 1. Finalizare proiect „Reabilitare şi dotare ambulatoriu de specialitate” din cadrul Spitalului Orăşenesc „Dr. George Trifon” din Năsăud – proiect demarat, depus şi acceptat spre finanţare de fosta administraţie condusă de Dumitru Mureşan. Mircea Romocea a mai trebuit doar să semneze contractul şi să organizeze procedurile de licitaţie.
 2. Înfiinţarea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Năsăud – proiect care apar’ine viceprimarului Niculai Găitan.
 3. Modernizarea centrului oraşului Năsăud şi realizarea de noi parcări auto, prin proiectul „Reabilitare trotuare Piaţa Unirii” – proiect promovat de viceprimarul Niculai Găitan şi susţinut de aleşii PNL.
 4. Parc de joacă pentru copii în incinta stadionului orăşenesc – aparţine primarului Mircea Romocea.
 5. Modernizare B-dul Grănicerilor şi strada Mihai Eminescu – proiectul de modernizare a Bulevardului Grănicerilor aparţine viceprimarului Niculai Găitan şi susţinut în legislativul local de consilierii liberali. La acel moment parte primarul Mircea Romocea intenţiona să aloce o sumă importantă de bani pentru anumite lucrări „sărite” la Casa de Cultură. Aleşii PNL au direcţionat banii la capitolul REPARAŢII STRĂZI. Cât despre strada Mihai Eminescu, discutăm de peticirea trotuarelor în urma intervenţiei Electrica.
 6. Lucrări de reparaţii şi realizare trotuare pe strada Comoara – marca Mircea Romocea
 7. Microbuz şcolar în sprijinul elevilor navetişti – solicitare depusă la Ministerul Educaţiei de viceprimarul Niculai Găitan, căruia de altfel îi şi aparţine ideea.
 8. Adăpost extins şi modernizat pentru câinii fără stăpân din oraşul Năsăud – marca Niculai Găitan în colaborare, ulterior, cu o asociaţie pentru protecţia animalelor.
 9. Realizare alee pietonală în zona blocurilor – zona Blacteea – idee ce aparţine consilierului local PNL Răzvan Redac şi susţinută şi promovată în Consiliul local de aleşii PNL.
 10. Tichete sociale destinate achiziţionării de medicamente – marca Mircea Romocea.
 11. Iluminat nocturn cu lămpi de LED – iniţial a fost vorba de achiziţionarea acestora prin intermediul unui proiect, ulterior au fost achiziţionate cu bani de la bugetul local – 100 bucăţi – cost 90.000 lei – lămpi montate doar pe str. George Coşbuc şi B-dul Grănicerilor.
 12. Realizare proiect „Sistem de supraveghere video în oraşul Năsăud” – iniţiat de consilierii PNL, realizat parţial.
 13. Recepţie finalizare proiect „Reabilitare/modernizare/dotare Casa de Cultură Liviu Rebreanu” – proiect întocmit şi depus de fosta administraţie Dumitru Mureşan şi doar semnat de Mircea Romocea.
 14. Înfiinţarea Serviciului Public – Poliţia Locală a oraşului Năsăud – marca Niculai Găitan.

pliant romocea 3

Wonderland-ul de Năsăud, nelipsit

Primarul Mircea Romocea nu a rezistat tentaţiei să treacă în pliant alături de proiectele realizate şi proiectul Complexului sportiv multifuncţional care ar urma să fie construit pe malul Someşului, proiect care, potrivit surselor noastre, deşi a fost depus la Compania Naţională de Investiţii, nu este încă bugetat şi acceptat spre finanţare.

Dar despre propunerile pentru acest an vom vorbi în numărul viitor. În acest punct trebuie să menţionăm un aspect foarte important. Deşi pe lista de proiecte pentru anul 2016, Mircea Romocea a enumerat 24 de posibile investiţii, în bugetul local al Năsăudului este cuprinsă şi bugetată pentru acest an doar UNA singură – CONTINUAREA LUCRĂRILOR DE MODERNIZARE A CENTRULUI ORAŞULUI – pentru care iniţial au fost alocaţi 550.000 lei, mai apoi aproape jumătate fiind direcţionaţi pentru proiectul Complexului Sportiv multifuncţional care trebuia plătit după întocmire. Prin urmare pentru reabilitarea şi modernizarea centrului oraşului au mai rămas doar 300.000 lei. Asta ca să nu mai vorbim de restul străzilor din oraş care sunt un dezastru.

4 COMENTARII

 1. – vai de mine ce vice-primar grozav am avut in ultimii 4 ani un increzut arogant, ar fi foarte bun de „primar” ca doar el a facut totul in oras, nu exista mai bun ca el , ce tot vorbiti de proiectele de acu nu stiu cati ani de pomana ai proiecte daca nu exista finantare, de ce nu a facut vechea conducere a orasului nimic cand au avut toata puterea in mana. Era plina Primaria de betivi pe care fostul primar ii ruga sa se ridice de la mesele barurilor din apropiere in timpul serviciului, sa le fie rusine ca au dormit in Primarie 12 ani si inca ii mai lauda unii, votatii din nou ca o fost foarte bine pe vremea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here