Magistraţii CCR au decis miercuri că obligatţia de a face cerere pentru ca un elev să nu participe la ora de religie este neconstituţională. În schimb, judecătorii au stabilit că o astfel de solicitare trebuie să facă doar cei care vor să frecventeze orele de religie.

În prezent, în şcolile din România, religia este materie opţională, însă cei care nu vor să o studieze trebuie să facă o cerere. Predarea religiei în şcoli a iscat vii controverse în societatea românească, dar şi pe scena politică.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan,  a remis redacţiei o scrisoare deschisă domnului Augustin Zăgrean, Președintele  Curții Constituționale a României, prin care îşi exprimă dezamăgirea faţă de o astfel de decizie.

„Am citit cu mare mâhnire decizia Curții Constituționale a României, prin care se introduce idee solicitării în scris de către părinți a studierii religiei în școli.
Sunt dezamăgit că o astfel de decizie, care afectează în mod direct tradiția și valorile poporului român, a fost luată fără să se țină cont de părerea noastră, a românilor. Nu este prima dată când Curtea Constituțională a României nu ascultă părerea oamenilor: în anul 2012 a anulat voința a peste 7,4 milioane de români, iar acum, procedează la fel față de o instituție în care, peste 65% dintre oamenii din România au cea mai mare încredere, biserică!
În calitatea mea de reprezentant al mirenilor în Adunarea Eparhială a Mitropoliei Clujului am simțit nevoia să am o astfel de poziție publică. Consider că judecătorii Curții Constituționale a României, la fel ca noi, oamenii aflați în demnități publice, ar trebui să fie preocupați de lupta împotriva flagelurilor din școli (consum de alcool, tutun sau droguri) și nu de eliminarea lui Dumnezeu din instituțiile de învățământ.
Repet, am rămas dezamăgit când am citit această decizie, mai ales datorită caracterului imperativ și netransparent în care a fost luată. Mi-e frică să nu mă trezesc într-o dimineață și să citesc cum Curtea Constituțională a României, în frunte cu Augustin Zăgrean, a decis peste noapte că predarea limbii române în școli este facultativă!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.