Opt cadre didactice de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 6 din Bistriţa o acuză pe directoarea instituţiei, Liana Monica Moldovan, de comportament abuziv. Scandalul, unul mai vechi, a ajuns până la Ministerul Educaţiei unde cele 8 educatoare au trimis o plângere şi cer schimbarea din funcţia de director a Lianei Monica Moldovan. Cuiul lui Pepelea este regulamentul de ordine interioară despre care cadrele didactice susţin că nu este unul conform legii. De la acesta însă au pornit toate problemele. Inspectorul general şcolar Camelia Tabără spune că există o anchetă în curs derulată de o comisie din cadrul Inspectoratului Şcolar Bistriţa-Năsăud, care însă nu este finalizată.

 

Conflictul dintre o parte a cadrelor didactice şi directoare se pare că nu este unul nou, cel puţin aşa reiese din plângerea trimisă pe adresa Ministerului Educaţiei. Petentele susţin că în urma numirii în funcţia de director al instituţiei, în 2012, Liana Monica Moldovan „încalcă cu bună ştiinţă în formă continuată, regulile privind libertatea şi dreptul constituţional la exprimare, având un comportament discriminatoriu, încalcă legile, ordinele şi dispoziţiile care conduc sistemul educaţional, creând un  mediu conflictual permanent cu personalul instituţiei, având un comportament nedeontologic folosind un ton neadecvat, ameninţător”, aspecte care au dus la nemulţumirea colectivului.

Faptul că personalul grădiniţei în cauză este obligat să respecte un regulament de ordine interioară „ca document principal de conducere, care încalcă legea 53 /2003, legea 1/2011, ordinul 5233 /2008 al M.E.C.T., ordinul 5079/2016, interzicerea dreptului la libera exprimare, exercitând presiuni şi hărţuiri psihice asupra personalului”, sunt motive pentru care directoarea este acuzată de abuz în serviciu.

Mai jos prezentăm doar câteva pasaje din plângerea trimisă Ministerului Educaţiei de cele 8 educatoare de la Grădiniţa nr. 6, însă lista acuzaţiilor la adresa directoarei este mult mai lungă.

 

Regulament cu încălcarea legislaţiei în vigoare

Astfel, în plângerea trimisă ministerului, cadrele didactice susţin că regulamentul de ordine interioară,care se aplică începând cu finele lunii septembrie a anului trecut,este unul ilegal din cauză că acesta a fost întocmit cu încălcarea legislaţiei în vigoare. Mai precis este vorba despre faptul că nu au fost consultaţi sindicatul şi angajaţii şi a fost adoptat cu încălcarea Codului Muncii şi fără semnătura membrilor Consiliului de Administraţie,  este neînregistrat la sediul instituţiei, nelegat, cu posibilitatea înlocuirii foilor existente. Mai mult decât atât, atribuţiile de conducere a Consiliului de Administraţie au fost reduse, acestea fiind preluate de către directorul instituţiei.

În ceea ce priveşte consiliul de administraţie, educatoarele susţin că directoarea a comis un alt abuz atunci când au fost aleşi membrii acestuia.

„Doamna director a numărat voturile Consiliului de Administraţie falsificând rezultatele. La nivelul instituţiei nu s-a constituit o comisie de validare a voturilor exprimate(comisie care trebuia prevăzută în procesul verbal), iar doamna director a numărat voturile personal, fără a exprima matematic rezultatul acestora. Observând rezultatele votului consiliului profesoral, a ales persoanele agreate de doamna director precizând public: «Eu prefer aceleaşi persoane în consiliu de administraţie ca şi anul trecut şi voi cred că sunteţi de acord», se mai arată în documentul trimis ministerului.

 

Programul de lucru al educatoarelor impus de directoare, contestat

Prin acelaşi regulament, mai arată petentele în plângere, a fost modificat programul de lucru al educatoarelor.

„Prin Regulamentul de Ordine Interioară, la art.106 programul de lucru a educatoarelor este stabilit 7,30-12.30 şi 12.00-17.00 -la plecarea ultimului copil, încălcând dispoziţiile Ordinului 5233 /2008, publicat în Monitorul Oficial al Românei nr.892 bis /2008, anexa 2 pag. 141 care prevede că programul educatoarelor din Grădiniţele cu Program Prelungit este: ora 08.00-13.00 şi 12,30-17,30.

Doamna director a instituţiei este rău intenţionată şi nu face diferenţiere între programul de funcţionare a instituţiei pe care îl poate stabili prin R.O.I. şi programul de prezenţă a personalului didactic stabilit prin Ordin de Ministru 5233/2008, care este un ordin emis de un eşalon superior grădiniţei”, se arată în plângere.

Legat de acest program, una dintre educatoare precizează în plângere că la jumătatea lunii martie a intrat în instituţie la ora 7.50, „înainte de începerea programului, conform Ordinului 5233/2008”, însă a fost obligată de directoare să dea o notă explicativă în care să arate motivul pentru care nu respectă regulamentul de ordine interioară.

„(…) doamna director m-a obligat, să dau o notă explicativă în scris din care să rezulte de ce nu respect programul din Regulamentul de Ordine Interioară, pe care eu îl consider ilegal (nu este aprobat de consiliul de administraţie, nu s-a consultat sindicatul şi consiliul profesoral), întocmit cu încălcarea normelor de funcţionare ale ministerului, este abuziv, şi duce la uzurparea calităţii de cadru didactic.

Conform legislaţie în vigoare, NOTA EXPLICATIVĂ SCRISĂ,se cere angajatului după începerea cercetării disciplinare, în alte condiţii devine nulă. Se poate observa un alt abuz în serviciu prin intimidarea angajaţilor.

La prezentarea la program, doamna director, îmi cere să dau o notă explicativă pe care eu am refuzat-o, deoarece aveam un copil în braţe. Văzând că sunt ocupată, a obligat bona de servici să-mi ia copilul din braţe, pe care încercam să-l liniştesc şi pe un ton poruncitor îmi cere să scriu nota explicativă. În aceste condiţii am refuzat. Această notă explicativă a fost cerută şi altor educatoare. E o practică repetată a doamnei director.

Somaţia scrisă privind motivarea prezentării la serviciu, la ora 07.50, mi-a fost prezentată la ora 09,40 în interiorul sălii de grupă unde îmi desfăşuram activitatea instructiv-educativă cu copiii, întrerupându-mi lecţia, cerându-mi pe un ton  autoritar să iau la cunoştinţă sub semnătură.

Conform legii nr.1/2011, Legea Educaţiei la art. 272 – «Cadrele didactice nu pot fi perturbate în timpul desfăşurării activităţii didactice de nicio autoritate şcolară sau publică», prin încălcare acestui articol din lege, rezultă un comportamentul abuziv al  doamnei director, o îngrădire a dreptului la educaţie (ora este precizată olograf pe somaţia de motivare rămasă la doamna director)”, precizează Stela Ţăpoi, una dintre semnatarele plângerii.

 

Recuperarea orelor nelucrate din cauza concediului medical

De asemenea, în documentul citat cadrele didactice mai arată în cazul în care o educatoare se îmbolnăveşte şi beneficiază de concediu medical, în momentul în care revine în unitate este obligată „să recupereze orele nelucrate datorită efectuării concediului medical”, în perioada imediat următoare prin prelungirea programului de lucru.

 

Camelia Tabără: Am făcut o comisie de cercetare. Nu sunt probleme majore

Camelia Tabără, şefa ISJ BN cunoaşte acest scandal de la Grădiniţa nr. 6, însă spune că nu sunt probleme majore, deşi cazul este cercetat de o comisie a Inspectoratului. Ancheta însă nu este încă finalizată În acelaşi timp însă, Tabără recunoaşte că regulamentul de ordine interioară trebuie schimbat.

„Da, am fost şi noi sesizaţi, am făcut o comisie de cercetare. Am avut şi o sesizare de la minister. Nu sunt probleme majore. Au avut nişte mici neînţelegeri pe regulamentul intern. În acest moment nu ştiu să vă spun mai multe detalii pentru că noi toţi colegii suntem fie plecaţi la definitivat, fie în olimpiade, deci nu am în Inspectorat comisia care a cercetat. Dar esenţa conflictului au fost elemente de regulament intern care se stabilesc în comisie paritară. Nici nu am avut o comisie paritară legal constituită, fiindcă din noiembrie a expirat contractul colectiv de muncă, motiv pentru care s-a întârziat şi gradaţia. Abia de o lună îl avem (n. r. – contractul colectiv de muncă) cu toţii, îl avem la nivel judeţean, la ultima şedinţă cu directorii le-am dat toată baza legală şi le-am cerut să îşi constituie. În toate şcolile va trebui adoptat un nou regulament de ordine interioară, negociat în noile condiţii”, a declarat pentru Gazeta de Bistriţa Camelia Tabără.

Cât despre programul contestat de educatoare, şefa ISJ nu le dă dreptate.

„Dacă directoarea spune foarte clar că la 7.30 este ora de acces a copiilor, sunt copilaşi mici care vin la grădiniţă, nu e normal să fie un cadru didactic acolo? Sunt copilaşi de 3 ani acolo. Dacă se bat între ei, cine răspunde? Toată lumea are drepturi, dar până se întâmplă ceva.. O reclamaţie are foarte multe elemente din care decupezi esenţa conflictului. Regulamentul intern trebuie revizuit, dar cu argumente, deci noi ne facem regulamentul intern, dar să asigurăm elemente de securitate maximă pentru copilaşi. Dacă la 7.30 este ora de acces a copiilor, în mod normal la 7.30 profesorul de serviciu trebuie să fie acolo”, a precizat Tabără.

În ceea ce priveşte obligarea educatoarelor care au fost în concediu medical să recupereze orele „pierdute”, Camelia Tabără s-a arătat surprinsă.

„Nu, ce să recuperezi? La clasă te poate pune să recuperezi lecţia, să zicem aşa prin absurd. Concediu de boală este concediu de boală. Cel care suplineşte cadrul didactic aflat în concediu de boală nu poate fi plătit în primele cinci zile, pentru că plata se face din acelaşi coş şie considerată plata dublă şi atunci pentru situaţii de genul ăsta, regulamentul intern trebuie să prevadă cine intră în primele cinci zile”, a spus şefa ISJ BN.

36 COMENTARII

 1. Corb la corb nu si scoate ochii…..asa e in Romania, din pacate…..mereu cel mai mare si mai tare are dreptate. Au loc peste tot…. multe incalcari ale bunului simt, ale conduitei sefilor care trebuie sa fie un exemplu de moralitate, decenta si legalitate. Din pacate nu se intampla asta, iar cand, cei mai mici incearca sa si gaseasca drepturile sunt amanati, nedreptatiti si dusi cu vorba. Persoanele reclamate (toate avand functii de conducere sunt anuntate imediat despre sesizarile facute), lucru ilegal si deasemnea nedemn!!
  Asta e Romania, „puterea” celor care prind o functie de conducere este totalitara, abuziva si nemeritata de cele mai multe ori. Caracatita incompetentei si a ideii „eu fac legea, eu tai si spanzur” nu va disparea prea curand. Asta si pt ca noi, cei mititei ne lasam manipulati, jgniti, nedreptatiti, umiliti si oropsiti de catre acest gen de persoane cu functii care fac absolut ce vor ei. Cautati-va dreptatea, uniti-va si nu-i lasati….functia nu este proprietatea lor…si nici mostenirea lor!!!

 2. Daaa, din păcate, asa este cum zici, Vali, vorbesc în cunoștință de cauza! Dar unde sa-i caute dreptatea? Că și justiția e la fel de coruptă!!

 3. Atata timp cat posturile sunt ocupate de persoane cu interes politic,dreptatea no sa iasa nici odata la suprafata,dar pacat….de suferit tot cei mai”mici”au.Ar fi cazul sa se traga semnale de alarma si Oamenii sa fie apreciati la justa lor valoare….Un sef trebue sa fie exemplu pentru colegii sai,nu sa le faca viata imposibila.Luptati pt dreptate!!!!

 4. Ce s-a descris în acest articol, este adevărat, am avut copilul în grupa doamnei director, pe când era educatoare în acestă gradiniță, sunt multe de spus…. închidea copiii în debara….etc. Dacă îmi aduc aminte, noi părinții am informat inspectoratul. Iar măsura luată împotriva ei a fost: – NUMIREA ÎN FUNCȚIA DE DIRECTOR.
  Ai dreptate Vali ,,Corb la corb nu și scoate ochii”. Ai scris cum nu se putea mai bine și concret despre ce se întâmplă în Inspectoratul Școlar din Bistrița, în instituțiile din România. Din păcate societatea românească nu va evolua degrabă datorită oamenilor, ,, cu studii”, care ne conduc și sunt promovați după criterii imorale. Aceste ,,cadre” de conducere care pun ,,pumnul în gură angajaților, îi amenință, îi terorizează, care capătă cuțitul conducerii cum îl capătă apoi îl înfing adânc în subordonați, ar trebui expulzați departe de societate. Când societatea noastră va înlătura aceste obiceiuri laice cum ar fi – că șeful are întodeaune dreptae, șeful nu întârzie niciodată el afost reținut cu problemele instituției, – când ne vom trezi, oare?

 5. Aceeași atitudine de superioritate o are doamna directoare și față de părinții copiilor înscriși în această grădiniță. Dacă cumva îți permiți să comentezi ceva despre ceea ce se întâmplă acolo imediat ești luat la întrebări de dânsa. Ar fi foarte bine să se verifice și ce se întâmplă acolo în ceea ce îi privește pe copii. Oare de ce ajung copii sa de interiorizeze, oare de ce se plâng copiii că sunt certați și bătuți de cadre? Oare de ce e permis să se întâmple așa ceva cu copiii noștri?

 6. Buna. Articolul descrie relațiile ,,superbe” dintre angajator și angajat. Din păcate la noi în Bistrița, educație lasă de dorit. Cadrele didactice fabrica documente, programe în loc sa fie lăsata sa facă educație. De ce oare? Sunt susținute de cei de sus, de șefi, de oamenii politici, de o societate bolnava.
  Fetelor nu va lăsați încălcate în picioare de acești oamenii ,,murdari”.
  Succes !!!!! Vreau sa mai citesc despre voi.

 7. Si noi avem o asemenea șefa. Este foarte rea. Nu voi duce copiii la acesta grădinița. Părintii, copiii nu trebuie sa fie speriați de director. Sa plece…..

 8. Tovarasa directoare,preuteasa,domnita,RUSINE sa va fie DEMISiA ,Urgent mergeti repede la Dorolea este un post vacant ,functia CLOPOTARITA pe langa biserica ,dar Aveti Grija postul se ocupa dupa ce culoare are USA cimitirului,grabiti va dosarul……

 9. În Bistrița, situația conflictuală din această grădiniță se cunoște de foarte mult timp. Directoarea este superioară oamenilor de rând. De multe ori am ieșit din grădinită cu un gust amar. Noi aomenii de rând nu contăm. Până și conducerea grădinițelor este politizată. Succes doamnelor, aduceți lumină în această instituție.

 10. Este educatoarea care a fost alungata de la Livezile. Halal domnilor din indpectoratul scolar. Sa plece, sa mearga la locul de munca oferit de colegul nostru PAUL – clopotarita, (pana nu se ocupa).

 11. Din pacate ,,Caini latra niar caii pasc”, este greu sa miscati acesti oameni politruci din institutiile fundamentale ale statului. In Germania (acolo lucrez) se demitea si directorul si inspectorul, dar la noi…….. Succes.

 12. Este greu sa lupti dar mai greu este sa constati lasitatea celor care privesc si nu se implica. Toti au solutii pana la proba contrarie. Sa fi unit este cel mai greu. Sa stiti ca in totdeauna se culege cea ce se sadeste. Moussolini, Hitler, Ceausescu toti au cazut. Aveti speranta si nu va lasati.

 13. Astazi am vazut ca este cea mai citita stire locala si m-am permis sa o citesc. Am constata ca nu suntem intr-o tara libera si democratica. Doar pe timpul comunistilor se putea intalni asemenea aspecte. Nu cunosc gradinita si nici pe doamna director, dar din cele prezentate mai sus, este o persoana josnica. Senatorul, Deputatul, Prefectul, Primarul, Inspectorul sunt in vacant? Cum poti lasa asemenea persoane in functie. Ce credibilitate au in fata noastra? E vai si amar de noi……

 14. Tovarașa educatoare U.T.C ista ,vorba vine ca de fapt nu îndepliniți calitatile acestei meserii frumoase pe care ar fi trebuit S-o învățați in timpul școlarizării ,din păcate lipsesc și cei 7 ani de acasă.Nu sunt probleme orele se pot recupera,va ajuta Tabara,nu e târziu niciodată ca de fapt ce e rău nu piere.Investita a fost enorma,dar in zadar,funcția pe care o aveți va mândrește dar va depășește și pe toți ceilalți Dezamăgește!Colegele de la Grădi LIVEZILE ne am bucurat când ai venit,te-am aplaudat,promisiuni ,vorbe goale,tam tam ,rugăciuni ,căci sunteți aproape de „sursa” au fost zilnic ,dar am chefuit săptămîni pe muzica lui SALAM și SPĂTARU ,tot cea fost in viața mea o data ,am sa las uitării ….clipa despărțiri ,când am aflat ca o dictatoare așa valoroasa și competentă cu calități materiale,matrimoniale,fizice ,psihice cu rezultate deosebite la învățătura-din păcate lipsesc-PLEACĂ !Am scăpat ne-am ușurat ,dar au ghinion alții .Ce pierdere uriașă !Una e sa pleci de buna voie,alta e când ești obligată să-ți iei Avântul ca o CIOCĂNITOARE și ești mutată disciplinar ca nebunul pe tabla de șah.Avansati,posturi,portițe mai sunt Ministeriul ed.are nevoie de așa ceva,grăbește-te du dosarul fuga-fuga nu aștepta următoarea mutare nedorita ca va fii șah -matt. Dacă plecați de la Gradi 6 noi colegele îl aducem pe Jackson și Nelson la Bistrița și vom dansa pe masa pe melodiile lui Costeluș de la Buzău…..am și uitat ca sa ai caracter ,respect fata de colege,vertebre drepte fa ți programare TU,consulta un medic,dar atenție nu ginecolog sa înceapă cu psih…mai și glumim,la omu prost nu trebuie săi furi geanta o pierde el singur.Nu inta in panica se mai caută următoarele ,poate e ceva pe măsura ta:capsunari -Spania,portărița cu studii la Livezile de măsline din LIVEZI,baby sitari babe Germania,ciupercari specia BUREȚI Olanda,antrenorita apucarea ciocanului și săritura in prajina,păstorită Gasca-rata Ungaria,compostorita sub tren de mare viteza MOCĂNIȚA,vânzătoare delicatesuri taraba 6 piața (nu gradi 6),lapte de peste,cerebel găina ,zar BIO,sâmburi bostan lubenița pepeni ,icre roșii pt.pnl,fudulii de măgar ,Ciocanele,aripioare de vultur,pescuitoare mini balena pe Șieu,vanatorița scorpion regiunea Livezile,Ciobănița la capre și tuns berbecuți Stana de vale,sudorița la roaba sau car cu boi cu tracțiune spate!Succes ,fie omu cât de prost ai vine mintea după post.Saracu preot nu știe ce tine in casa:capra nu te naști CAPRA te pui!RUSINICA

 15. Tovarasa e Preoteasa multora, dar nu a dorolenilor sau a cui ar trebui sa fie, pentru ca acolo nu-i place, e mai bine libera (aproape am scris libertina) dar bani de naveta a luat si ia probabil in continuare. INSPECTORATUL, PRIMARIA, DNA se autosesizeaza cineva??? Se poate verifica, o ancheta se poate deschide. Slabe sanse, pentru ca se „investigheaza”, dar totul e OK. Tortura psihica a educatoarelor nu conteaza, ajungand acasa si fiind strigate pe nume dar nu reactioneaza , crezand ca numele lor e „tu sa taci” nu conteaza. Conteaza ca in slagarul anilor 80 „partidul…” si tovarasa se poarta in purul stil comunist, pentru ca stie, ca are pe cineva sa-i tina spatele.

 16. Naveta o face de la 457 m de gradinita, nu de la Dorolea, asa cum apare in contabilitate. Asta se numeste FURT, imoralitate. Pana cand vor fi asemenea persoane in functii de conducere?

 17. Toate aceste comentarii de pana acum cat si articolul in sine denota ceva cam greu de crezut, piperat chiar. Cert e ca aproape toate comentariile sunt pline de greseli si poate ar trebui mai bine sa invatati sa scrieti corect decat sa pierdeti vremea pe internet. Si eu am avut fetita la doamna director in grupa si totul a fost ok. Cat despre respectarea regulamentului intr-o institutie nu vad ce e in neregula… fara reguli nu exista nici echilibru, prin urmare apare haosul.

 18. Sanda ,ar fi bine sa te înscrii la următoarea reciclare lingvistica:domnul director,doamna directoare? ,sa nu uiți sa te REGULEZI,regulat după regulile regiunii de unde vii ,IUBI

 19. Sanda. Societate în sine este o regula, dar aceste reguli trebuie sa fie morale, corecte sa apere interesul individului, a grupului, și a instituției. Iar dacă te deranjează greșelile de ortografie, afla ca și tu ai greșit. Dar poate te ajută doamna director….(pana,OK,cat,fetita etc).

 20. Sanda. Tu nu vezi ce se întâmplă acolo? Ai citit articolul? Te-ai legat de exprimări si greşeli, dar te rog să-ti dai cu părerea de abuzurile din instituţie. Câte declaraţii sau note explicative ai dat TU, la cererea angajatorului, oare ai pauză pentru recreere unde lucrezi? Te rugăm să-ţi exprimi opiniile faţă de articol şi nu faţă de noi, care din bun simţ l-am citit. Hai PA.

 21. Urmăresc de câteva zile acest articol cât şi comentariile. Oare este adevăret. Se poate fura şi dintr-o grădiniţă. Un director de gradiniţă poate fi atât de josnic? Inspectoratul îl apără ? Cine şi de ce? O fi o compicitate la abuz? Mâine ce vom afla? …… Interesant …….. Somnoroase păserele… Noapte bună. În ţara orbilor şi surzilor nu se vede nu se aude (de cine trebuie). Păcat.

 22. Pentru incultii care sustin ca am gresit in comentariul anterior aveti aici un link care va poate face sa intelegeti, daca nu va este prea greu sa il cititi, ca ambele forme sunt corecte: https://destepti.ro/cum-este-corect-doamna-directordoamna-directoare-doamna-presedintadoamna-presedinte-doamna-ministra , (si prin inculti ma refer la Paul care are un limbaj care probabil ii denota inteligenta, cat si statutul social si moral si la Nana care pare mai preocupata de mine decat de articol. Am mai fost intrebata si cate declaratii sau note explicative am dat cat si daca am pauza pentru receere unde lucrez. Da, am dat atat declaratii cat si note explicative, iar in legatura cu pauza pot sa spun ca este aproape inexistenta. Lucrez de la ora 08:00 pana la 18:00 cu pauza de cafea si de masa (si nu cred ca sunt singura cu un astfel de program), asa ca nu vad unde este nemultumirea distinselor cadre didactice in situatie care lucreaza „cu schimb de tura”, si anume de la 7,30-12,30 si 12,00-17,00, cum scrie in articol. Sincer chiar nu inteleg unde le este nemultumirea avand in vedere ca ele lucreaza 5 ore pe zi. Sa fim oameni cinstiti! Nu neg in niciun fel munca psihica depusa, insa imi este greu sa vad cum democratia devine mult prea democrata. In alta ordine de idei, nu cred ca suntem niciunul in masura sa acuzam sau sa facem dreptate, nu-i asa, Paul?;) Doua lucruri sunt certe: Sunt nenumarate gradinite si scoli in oras, judet, tara, …, toate cu un program si cu un regulament strict care trebuie respectat cat si faptul ca ati creat un spatiu plin de recenzii negative orbesti, unde cele pozitive nu isi mai au locul. Pacat de ea civilizatie care nu pot sa o mai consider civilizata cand vad mai ales comentariile distinsului „Paul”.

 23. Tot incerc de cateva zile sa ma abtin si am ajuns la concluzia ca nu pot!Citesc comentariile dumneavoastra si imi dau seama ca judecati un om pe care practic nu il cunoasteti si nu inteleg de ce se intampla astfel de lucruri.Tot ce pot spune este doar faptul ca am lucrat in acea gradinita si am stat zi de zi langa doamna director si ceea ce gasesc in comentariile dumneavoastra mi se pare absurd.Pe mine doamna director m-a ajutat mereu, a vorbit de fiecare data frumos cu mine si pot spune cu mana pe inima ca este un mare om!Dar daca noi, ca si cadre didactice nu suntem in stare sa respectam un program stabilit si nu putem sta 5 ore la grupa fara sa ne plangem ma intreb ce cautam in invatamant?Despre ce vorbim aici, oameni buni!Si cum puteti vorbi cu atata usurinta despre un om cu care am schimbat doar cateva vorbe?

 24. Pentru cei ce nu au înțeles adevaratul conflict. Nu este vorba de a respecta 5 ore de program. Este vorba cum ești umilit în cele 5 ore. Un ROI nu poate stabili regulile deja stabilite prin lege, ordin de minstru etc. În termeni juridici se numește abuz, iar in C.P. se pedepsește cu închisoare de la 2-7 ani.
  Doamna ,,ANONIM” dacă ați lucrat în această grădiniță ați dat declarații pentru postarile negative de pe FACEBOOK în aprilei 2014, obligate de doamna director? Sau ati uitat. Dacă doriți vă pot aminti mai multe.
  În grădinițele cu P.P., conform Ordinului Ministrului 5233/2008, este stabilit programul 08-13 și 12.30-17,30. Fiind stabilit de un ordin de ministru nu poate fi schimbat de un ROI.- abuz????
  Acolo singura problemă este doamna director care terorizează psihic personalul.

 25. Sa incercam sa ramanem pe subiect, sa nu credem ca suntem la ora de romana, sa tinem ORA ADEVARULUI. NU SE CERE REDUCEREA ORELOR, se cere respectarea Ordinului Ministrului 5233/2008. „Problema dinstinselor cadre didactice” draga Sanda este faptul ca valorile democratice sunt calcate in picioare prin comportamentul nedemocratic a doamnei director, prin nerespectarea legilor. Draga Anonim, daca ai lucrat in acea gradinita, ai stat zi de zi langa doamna director si poti spune „cu mana pe inima ca e un mare om” , o directoare cinstita, familista convinsa, ce spui de BANII ADUNATI DE 3-4 ORI PE AN PENTRU EA de la educatoare si bone? Probabil chiar tu ai fost aleasa de ea, pentru colectare obligatorie, fara posibilitate de refuz (daca refuza cineva…) a „donatiilor” care dansa. Da, e un mare om. Uita- te in oglinda, spune cu voce tare ce-ai scris si probabil constiinta o sa-ti spuna: esti om mic. ACESTE „DONATII” SUNT PERMISE?

 26. Numele Pensiunii din Livezile EDELSTEIN,unde sunteți proprietara nu va reprezintă!Tovarasa nu este o persoana prețioasa !Numai partea a doua a cuvântului punctează 100% BOLOVAN,care va și caracterizează .Sa nu uiți sa ștergi praful prin ea anul 2018 este decisiv ,praf și pulbere se va face,deși „ăștia „ți-au construit-o cu multă sudoare,plătită din venituri proprii-crezi tu -căci cerneala și nota de plata au fost ROSII.Ultimul chef al taberei Roșii -Roșu se da de Revelion.Stii măcar câte camere ți-au construit?Nu sunt probleme și orele de mate se pot recupera …..apropo sa eliberat un nou post sub pod lângă pasarela ,baraca 6 -TIRISTA- Multă carte nu se cere ,numai Mușchii maxilo-faciali și mandibulari sa fie bine antrenați.Atentie TU,mașinile cu Nr. Roșii circula numai Dumincă după „pomana”in rest FIR ÎNTINS !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.