Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, a respins comentariile lui Rareș Bogdan, afirmând că nu este interesat de părerile acestuia și consideră atacurile ca o confirmare că își face bine treaba. Aurescu a comparat atacul lui Bogdan cu cel al Sputnik și a subliniat că acesta poate fi motivat de neîmpliniri și frustrări personale. Această reacție vine în urma unui atac al lui Rareș Bogdan la adresa lui Aurescu, în care europarlamentarul a afirmat că acesta nu a fost numit în funcție de PNL și că nu îi pasă de interesul național. Atacul a avut loc în timpul unei emisiuni TV la Prima News.

Bogdan a adăugat că dacă el ar fi șeful direct al lui Aurescu nu l-ar mai ține în funcție. Întrebat dacă l-ar da afară pe Aurescu, Rareș Bogdan a răspuns afirmativ, adăugând că ar mai concedia „încă vreo câțiva”, „mulți și de la PSD”. Rareș Bogdan a spus că se întâlnește „cu congresmeni, cu senator și cu oameni de la Bruxelles”, care îi spun: „Domnu` Bogdan, e dureros ce vă spun, Cereți, Cereți… nu cereți nimic! Cum adică nu cerem? Cereți domnule să vină 200 de miliarde investiții în România că nu vă poate refuza nimeni, cereți să vi se dea armament pe care să îl plătiți într-o 100 de ani că nu o să vă poată refuza nimeni, cereți să întrați în Schengen, cereți să luați vize, cereți orice” și l-a acuzat pe Aurescu că nu face aceste solicitări.

„E un loc al PNL, dar nu noi l-am numit acolo”, ci „statul”, a spus Bogdan. El a mai susținut că ambasadorul României la Viena, Emil Hureazeanu, nu a fost sunat sau căutat de Bogdan Aurescu sau de cineva de la MAE în cele 72 de zile cât a stat la București în urma chemării lui în țară după ratarea intrării în Schengen. „Domnul Hurezeanu a făcut ce a putut, cât a putut și s-a întors la post, România a ales să își relege relațiile diplomatice. Domnul Hurezeanu a stat 72 de zile la București, 72 de zile. Domnul Hurezeanu nu a primit nici un telefon în cele 72 de zile de la MAE. Nu a primit în 72 de zile cât s stat la București un telefon să facă o informare și verbală și nu doar scrisă ca un soldat disciplinat ce este. Haideți să trecem la alt subiect că numai mă enervez. (…) Poate o fost ocupat că sunt multe subiecte pe ordinea de zi”, a declarat Rareș Bogdan. Întrebat dacă l-ar da afară pe Aurescu din guvern, Rareș Bogdan a răspuns: „I-aș spune, Măi Bogdane ce faci?”, dar a adăugat că Aurescu „o să rămână în MAE și după pentru că e mai puternic ca PNL Bogdan Aurescu”.

Citește și: Ferenczi Arnold, fost manager la Terasteel SA, condamnat pe fond la 6 ani cu executare! C.A. Cluj a trimis dosarul spre rejudecare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.