sursa foto: Wikipedia

Scandalul dintre miliardarul Elon Musk și studiourile Disney, care au luat decizia de a opri publicitatea pe X, ia amploare. Musk, care i-a cerut demisia directorului Bob Ieger, a sugerat în week-end că ar fi interesat de cumpărarea Disney. Dar, până atunci s-a răcorit difuzând pe X un material confidențial din interiorul companiei de film conținând indicațiile pentru includerea în filme a categoriilor așa-numit ”sub-reprezentate”, pe care le prezentăm mai jos. Prin categorii sub-reprezentare se înțeleg, de regulă, grupurile etnice, LGBTQ+, rasiale etc., relatează inpolitics.ro.

Disney General Entertainment Content
STANDARDE DE INCLUZIUNE

Cel puțin TREI dintre următoarele CINCI criterii trebuie să fie îndeplinite pentru a îndeplini Standardul A:

-A1 Personaje: 50% sau mai mult din personajele scrise regulate și recurente provin din grupuri subreprezentate.

– A2 Actori: 50% sau mai mult din actorii obișnuiți și recurenți provin din grupuri subreprezentate.

A3 Personaje secundare: Includerea semnificativă a grupurilor subreprezentate ca personaje secundare sau mai puțin importante pe ecran, inclusiv actori de fundal.

-A4 Premisa serialului: Integrarea semnificativă a grupurilor subreprezentate în temele și narațiunile generale.

-A5 Povestea episodică: Integrarea semnificativă și continuă a grupurilor subreprezentate în temele și narațiunile episodice.

STANDARD B
CONDUCERE CREATIVĂ

Cel puțin TREI dintre următoarele ȘASE domenii trebuie să fie îndeplinite pentru a îndeplini Standardul B:

-B1 Cel puțin 50% sau mai mult din producătorii și mai sus din echipa de scenariști și cel puțin 50% sau mai mult din coproducătorii și mai jos din echipa de scenariști provin din grupuri subreprezentate.

-B2 50% sau mai mult din regizorii de episoade provin din grupuri subreprezentate.

– B3 Directorul de casting provine dintr-un grup subreprezentat sau nu a mai lucrat anterior la un serial DGE în acest rol.

-B4 Reprezentarea semnificativă a grupurilor subreprezentate în conducerea creativă superioară

– B5 Promovarea unui membru al unui grup subreprezentat într-un rol care reprezintă o evoluție în carieră pentru cel puțin un membru al echipei de scenariști.

– B6 Creștere substanțială, de la an la an, a numărului de membri ai grupurilor subreprezentate în calitate de regizori și de membri ai echipei de scenaristică.

STANDARD C
SUB LINIE

Cel puțin DOUĂ dintre următoarele CINCI domenii trebuie să fie îndeplinite pentru a îndeplini Standardul C:

-C1 Cel puțin 50% sau mai mult din producătorii de linie și/sau șefii departamentelor de producție (de exemplu: director de imagine, compozitor, designer de costume, editor, designer de producție, supervizor muzical…) provin din grupuri subreprezentate.

-C2 50% sau mai mult din alte roluri cheie (orice posturi tehnice și de echipă de nivel mediu) provin din grupuri subreprezentate

-C3 50% sau mai mult din întreaga echipă sau din personalul proiectului provin din grupuri subreprezentate

-C4 Promovarea unui membru al grupului subreprezentat într-un rol care constituie o evoluție în carieră pentru cel puțin un membru al echipei/echipei.

C5 Angajarea unui producător de linie și/sau a unui șef al departamentului de producție care nu a mai fost angajat anterior în acest rol în cadrul unei emisiuni DGE.

STANDARD D
ACCES ÎN INDUSTRIE ȘI DEZVOLTAREA CARIEREI

Cel puțin TREI dintre următoarele ȘASE domenii trebuie să fie îndeplinite pentru a îndeplini Standardul D:

-D1 Oportunități de angajare remunerată, cum ar fi ucenicii, stagii, consilieri experți pentru a facilita eligibilitatea la sindicat pentru membrii grupurilor subreprezentate (programul CTDI PA se califică).

-D2 Oportunități de formare și/sau dezvoltare a competențelor (meșteșugărești, creative și de afaceri), inclusiv oportunități unice de experiență de lucru pentru studenții din grupurile subreprezentate (care trebuie coordonate prin intermediul Executivului actual și al Responsabilității sociale corporative)

-D3 „Primul loc de muncă” pentru un membru al unui grup subreprezentat într-un rol care constituie o progresie în carieră în urma formării anterioare (se califică personalul din cadrul Programului de scriere sau regie CTDI)

-D4 50% sau mai mult din furnizorii sau contractorii externi angajați de producție oferă acces sau oportunități în industrie membrilor grupurilor subreprezentate, așa cum sunt definite în D1-D3.

-D5 Participarea producătorului sau a șefului de departament la Inițiativa de dezvoltare a talentelor DGE, la breaslă sau la un alt program de mentorat aprobat (Participarea în calitate de panelist/prezentator la un eveniment CTDI se califică; mentoratul va fi verificat de către directorul executiv actual).

-D6 Producătorul elaborează/execută un program D&I specific emisiunii, sub rezerva aprobării de către rețea.

Contextul este esențial atunci când se evaluează dacă un grup este „subreprezentat”.
Tuturor celor implicați în deciziile de angajare le este interzis să întrebe candidații și talentele despre rasa, religia, culoarea, orientarea, sexul, identitatea de gen, statutul militar sau de veteran, vârsta, handicapul sau orice alte categorii protejate prin lege. (B.T.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.