Foarte mulți români se așteaptă la scăderi ale prețurilor, mai ales la gaze și energie electrică, începând din luna viitoare, conform anunțului făcut de ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Burduja a fost întrebat despre posibilitatea unei noi modificări a plafoanelor de prețuri. El a explicat că, în acest moment, nu se prevăd modificări, deoarece se evaluează efectele recentului act normativ adoptat, care ar urma să conducă la facturi mai mici pentru mulți români.

Burduja a subliniat că vor exista scăderi semnificative, mai ales în cazul gazelor, pentru mulți români, iar cei care beneficiază de un plafon mai mare pentru energia electrică, de exemplu cei cu un plafon de 1,3 lei pe kWh, vor vedea o scădere a prețurilor.

Ministrul a explicat că furnizorii de energie electrică nu achiziționează întreaga lor cantitate de energie necesară doar de pe piața spot, ci au și contracte pe termen mai lung și alte aranjamente financiare care influențează prețul mediu lunar.

Guvernul a adoptat recent o ordonanță care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de energie electrică și gaze naturale, ceea ce va conduce la scăderea prețurilor pentru următoarele 12 luni.

Conform comunicatului Ministerului Energiei, Guvernul a aprobat modificări care reduc prețul la care producătorii vând energie electrică, fără a fi suprataxați, de la 450 lei/MWh la 400 lei/MWh, și prețul la gaze naturale de la 150 lei/MWh la 120 lei/MWh, pe baza unor analize detaliate ale piețelor de energie și consultări cu toți actorii din sector.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.