Șapte consilieri bistrițeni vor referendum local! Cine sunt și ce vor mai exact

389

Șapte consilieri locali bistrițeni vor organizarea unui referendum local pe teme care vizează trei investiții promovate de primarul Ovidiu Crețu. Referendumul ar trebui să aibă loc chiar în zilele în care se desfășoară referendumul pentru familie. În acest scop, cei șapte aleși, care fac parte din partidele de opoziție componente ale Consiliului Local Bistrița, au convocat Legislativul local într-o ședință extraordinară, care va avea loc vineri.

 

Consilierii municipali PER și PNL, reprezentând o treime din Consiliul Local (CL) Bistrița, au convocat, marți, o ședință extraordinară a Consiliului Local Bistrița, pentru vineri 28.09.2018, în vederea dezbaterii unui proiectul de hotărâre privind organizarea unui referendum local cu privire la probleme de interes pentru cetățenii municipiului, în aceleași zile în care are loc și referendumul pentru familie, respectiv 6-7 octombrie.

Initiatorii proiectului sunt consilierii Archiudean Mircea (PER), Gaga Seica Marioara (PNL), Hangan Sorin (PNL), Mârza Teodor Ioan (PER), Moisil Filip (PNL), Morar Olivia Diana (PNL) si Peteleu Ioan (PNL).

Potrivit proiectului de hotărâre promovat de cei șapte consilieri municipali, bistrițenii ar urma să se pronunțe cu privire la o serie de investiții controversate susținute de primarul Ovidiu Crețu.

Una dintre acestea face referire la modernizarea Pieței Centrale din municipiu, prin care o parte din castanii seculari ar fi tăiați.

De asemenea, bistrițenii ar urma să își spună părerea și despre amplasarea unei pasarele suspendate (pasaj pietonal) peste Bulevardul Independenței la intersecția cu str. Panait Cerna, pentru care municipalitatea bistrițeană a întocmit deja studiul de fezabilitate.

Cea de a treia investiție controversată, pentru care consilierii opoziției vor opinia bistrițenilor, face refereire la realizarea unui centru intermodal în municipiu.

 

1 COMENTARIU

  1. Pai foarte bine . PROPUNEM :
    – Ca pentru Referendumul cu FAMILIA , oamenii care n-au altceva de facut, sa mearga sa voteze in data de 6 octombrie ;
    – si pentru Referemndumul cu privire la ” ideile ” cu ” defrisarile ” din Piatza Centrala, pasarela de „fier forjat ” de peste str Independentei Sud si investitiile in creerea unei circulatii „traznite ” prin Bistrita … in data de 7 octombrie .
    In nici un caz nu trebuie amestecate , precum a facut mister Base… stiti Dvs cand … si care vot pozitiv niciodata nu s-a pus in aplicare ( cu reducerea celor care dorm in Parlament , se joaca pe tablete , ori navigheaza pe facebook … la doar 300 … ca sunt suficienti … ) !
    Tare ma tem ca oamenii nu vor merge sa voteze NICICUM .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here