Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Mihai Cîmpeanu, a participat la o conferință de presă, împreună cu reprezentanți ai ţărilor din Europa Centrală şi de Est şi zona Caucazului, afiliate la Comitetul Sindical European pentru Educaţie (ETUCE) şi Internaţionala Educaţiei.

Acesta a precizat că anul 2015 a însemnat pentru cadrele didactice din România o creştere salarială ce totalizează 26,78%, care însă nu este suficientă.

„Anul 2015 a însemnat pentru cadrele didactice din România o creştere salarială ce totalizează 26,78%. Cu siguranţă nu este suficient – şi suntem conştienţi de faptul că profesorii români se confruntă cu multe provocări care pot avea un impact negativ asupra dezvoltării lor profesionale. Când spun profesorii români, mă refer la toţi cei 345.000 de colegi care activează în domeniul educaţiei în România”, a declarat la data de 19 octombrie, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu consideră că este nevoie de investiţii mai mari în materiale didactice adecvate, care să permită „strategii moderne de predare”.

„În acest sens, introducerea manualelor digitale înseamnă un pas important înainte, dar trebuie să ne concentrăm şi pe formarea continuă care are implicaţii majore în calitatea actului didactic. Credem astfel că, un mijloc cheie prin care se poate susţine reforma curriculară în plină desfăşurare în învăţământul din România şi calitatea educaţiei în ansamblul ei este îmbunătăţirea competenţelor cadrelor didactice. Avem nevoie de curiculum revizuit, de manuale şcolare, de infrastructură şcolară. Dar, chiar dacă avem toate aceste lucruri, fără cadre didactice bine pregătite rezultatele aşteptate în domeniul educaţiei vor întârzia să apară”, a mai adăugat Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a anunţat că, în ceea ce priveşte manualele pentru clasa a III-a şi o parte din „restanţele” pentru clasa II-a, a fost lansată o licitaţie pentru 126 de manuale.

„Din 126 de manuale, s-au prezentat pentru a oferta edituri pentru 23 de manuale. Pentru 103 manuale nu s-a prezentat niciun ofertant. Din cele 23 de manuale ofertate, pentru patru s-au înregistrat oferte neconforme. Astfel, au rămas 19. Din 19, nouă au înregistrat contestaţii. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) s-a pronunţat într-o primă fază, fără să dea câştig de cauză contestatarilor. În momentul de faţă, lucrurile se analizează la Curtea de Apel”, a subliniat ministrul Educaţiei, potrivit capital.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.