Un adolescent în vârstă de 16 ani din Bistrița Bîrgăului are începând de sâmbătă dosar penal, după ce s-a crezut pe o pistă de raliuri. Acesta a fost prins de radar circulând cu peste 100 km/h prin localitate, iar când polițiștii au vrut să îl oprească, a încercat să scape pe o străduță lăturalnică. Câteva minute mai târziu, polițiștii aveau să descopere că minorul era și băut.

În urma acțiunilor preventive efectuate, sâmbătă, de polițiștii Serviciului Rutier, din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud, au depistat în trafic un autoturism care a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce rula pe DJ 172D, prin localitatea Bistrița Bîrgăului, cu viteza de 103 km/h.

„Șoferul autoturismului nu a oprit la semnalele polițiștilor, fiind urmărit de echipajul de la Rutieră. Încercând să scape, șoferul împreună cu un pasager au intrat pe o stradă lăturalnică, după care au coborât din autoturism. Cei doi au fost prinși la scurt timp de polițiștii care au constatat faptul că șoferul este un minor de 16 ani”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud. 

Adolescentul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

1 COMENTARIU

 1. De ce nu le confiscati masinile , ca pe toti g0.ze.rii astia nu amenzile sau permisele de conducere-i ” doare ( fix undeva ) !? Scrie foarte clar in Codul penal al Romaniei, ca mijloacele de care s- a folosit infractorul se confisca (?) … scrie. Pai adunci, de ce nu le aplica statul roman asta prost de da in gropi ?
  N-are decat sa se ” lamureasca ” infractorul cu proprietarii de drept al acestora, dupa aia… Cine i-a dat masina in acest caz, de ce i-a dat-o si cine nu i-a dat-o si a furat-o, de ce nu si-a luat masuri de securitate , pe moment ce a fost descuiata si condusa pe drumul public fara a fi furata prin efractie ?
  Exista cai si metode de contracarare a tuturor infractiunilor si potlogariilor din aceasta tzara, legal stabilite, dar pe care NU LE RESPECTA SI NU LE APLICA ABSOLUT NIMENI !
  Confuscati-i masina fratilor si ori vindeti-o la licitatie publica, ori dati-o la ” tocat ” daca nu-i buna si nu indeplineste conditiile tehnice sa fie pusa in circulatie .
  La fel este si cu caii si carutele sau masinile celor care fura din paduri… Vedeti ca daca se aplica confiscarea ( uneori si extinsa … ) deja au cam dat in balbaiala hotii de lemne ?
  Niciodata n-am vazut sa iasa pe post si sa faca un comentariu cu explicatii legale un procuror ori un judecator, de ce nu se aplica confiscarea bunurilor ( chiar daca nu sunt ale infractorului ) dar pe care le-a primit benevol infractorul … de la proprietarii acestora , fara sa fie furate ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here