Ministerul rus de Externe neagă acuzațiile președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, privind un plan de destabilizare a țării. Rusia susține că nu se amestecă în treburile interne ale Moldovei sau altor țări și consideră acuzațiile nefondate, sugerând că autoritățile moldovene folosesc aceste afirmații pentru a distrage atenția de la problemele interne.

Președinta Maia Sandu a afirmat că a fost dejucat un plan al Moscovei de a destabiliza Republica Moldova prin acțiuni subversive, inclusiv luări de ostatici și atacuri asupra unor instituții, în care ar fi urmat să fie implicați cetățeni cu pregătire militară din Federația Rusă, Belarus, Serbia și Muntenegru.

Luni, Preşedinta Maia Sandu a dezvăluit că a fost împiedicat un plan al Moscovei de a destabiliza Republica Moldova prin acţiuni subversive, inclusiv atacuri violente asupra unor instituţii şi luare de ostatici, în care cetăţeni din Federaţia Rusă, Belarus, Serbia şi Muntenegru cu pregătire militară ar fi fost implicaţi. Planul a fost dezvăluit în contextul discuţiilor publice legate de securitatea Republicii Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.