Firma Eltronis SRL din Oradea a câstigat licitatia pentru tiparirea noilor roviniete matca-cupon. Sediul societatii câstigatoare coincide cu cel al clubului de noapte „La Dolce Vita” si este pe aceeasi strada cu filiala CNADNR Bihor. Cu un capital de 200 de lei, Eltronis a pus mâna pe un contract de 3 milioane de euro.

Rovinieta a fost cu greu acceptata de soferii români. Ea a fos privita cu „ochi rai” înca de la început. A fost inventata pentru un ban în plus la bugetul de stat. Guvernantii au gasit o metoda de a mai baga mâna în buzunarul si asa saracacios al soferului. Taxa de drum este o „chichita” guvernamentala galbena si scumpa care se lipeste pe parbriz pentru ca românii sa poata iesi în afara localitatilor fara a fi amendati. Cam asta ar fi definitia rovinietei în limbajul posesorilor de permise auto. Cum se întâmpla de obicei, când unul saraceste, altul se îmbogateste… Nu doar demnitarii, ci si cei care lucreaza pe lânga ei. Cum ar fi de exemplu, cei care produc si comercializeaza „chichitele”. Mai întâi, au supt banii românilor prin firma Tipoholding, care tiparea stickerele în Ungaria. Acum, banii sunt furati printr-o firma din Oradea care, cica, produce stickerele în Bulgaria. În realitate, SC Eltronis SRL comercializeaza noile roviniete matca-cupon si rovinietele tip ecuson de la firma Demax PLC din Bulgaria. Noile roviniete le vor înlocui pe cele galbene. Licitatia organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România (CNADNR) a fost adjudecata de SC Eltronis SRL, care a participat în tandem cu Demax PLC. Valoarea contractului este de „doar” trei milioane de euro… Numai ca Eltronis este o societate mica cu un capital de doar 200 de lei si nu putea participa la o licitatie de o asemenea anvergura. Pentru a „îmbraca” smecheria într-o forma legala, Eltronis SRL din Oradea s-a asociat cu firma din Bulgaria, singura care îndeplinea conditiile necesare pentru a putea participa la licitatie. Cezar Cuc, actionarul majoritar al firmei din Oradea avea lipeala la CNADNR, iar reprezentantul firmei Demax era cel cu investitia si cu puterea financiara. Combinatia perfecta  pentru o licitatie în România…

Amenzi stopate

Soferii se pot bucura, cel putin deocamdata, ca nu vor mai primi amenzi din cauza lipsei rovinietei. Din cauza debandadei create, Ministerul Transporturilor s-a vazut pus în situatia de a suspenda, începând cu saptamâna trecuta amenzile pentru lipsa rovinietei. Astfel, pâna pe 31 iulie, automobilistii nu vor mai fi controlati de Politie pentru plata taxei de drum.

De aproape doua saptamâni, la benzinarii nu se mai gasesc roviniete, iar angajatii acestora spun ca nu sunt semnale ca pâna la începutul lunii august sa primeasca noile modele de roviniete. „Este criza de roviniete la statiile PECO. Daca vrem sa plecam la drum fara rovinieta, s-ar putea sa platim amenzi mari. Compania de Drumuri ar trebui sa ne plateasca amenzile”, spun soferii din Oradea. De partea cealalta, directorul general al CNADNR, Dorin Debucean, a spus ca problema rovinietelor se va rezolva pâna la sfârsitul lunii. “Am fost informat de aceasta criza a rovinietelor. Am cerut  sa fie distribuite noile roviniete tip matca-cupon”, a spus Debucean, potrivit unui cotidian central. Oficiali din cadrul CNADNR au explicat ca roviniete se vor mai putea gasi la oficiile Postei Române si la Directiile Regionale de Drumuri si Poduri.

Roviniete la „La Dolce Vita”

Afacerea rovinietelor s-a mutat asadar începând cu 3 iulie 2008 din Ungaria în Bulgaria, via Oradea. Eltronis a reusit sa agate afacerea rovinietelor, pentru doi ani, de sub nasul unor companii specializate în astfel de operatiuni, precum Imprimeria Nationala sau firma Tipoholding. Conducerea CNADNR a motivat ca firma din Oradea a avut oferta cea mai avantajoasa la licitatie. Astfel, pentru aproape trei milioane de euro, CNADNR va importa peste 12 milioane de roviniete tip matca-cupon   din Bulgaria, prin firma oradeana Eltronis. Numai ca cei de la CNADNR au omis sa spuna pentru cine e avantajos contractul. “Rovinietele sunt tiparite în Bulgaria, lânga Sofia, pentru ca noi am participat la licitatie în parteneriat cu o firma din Bulgaria. Prima comanda a fost de doua milioane de roviniete, cu valabilitate de 1, 7, 30 de zile si 12 luni, conform contractului. Noi am distribuit rovinietele catre CNADNR si acum trebuie sa fie distribuite la benzinarii. Rovinietele tip matca-cupon vor fi de 22 de categorii”, au spus reprezentantii Eltronis (sursa Gardianul). Societatea Eltronis SRL, cu sediul in Oradea, judetul Bihor, a luat fiinta în 13 martie 2003, si are un capital social de 200 lei. Societatea are doi asociati, Cuc Cezar, cu 95%, si Abrudan Anca Patricia, cu 5% din actiuni. Potrivit datelor Oficiului Registrului Comertului Bihor, firma Eltronis SRL are ca obiect de activitate comert cu ridicata al unor bunuri de uz gospodaresc. Tot potrivit datelor ORC Bihor, sediul social al firmei Eltronis este pe strada Sucevei, nr 51.

Reporterii GAZETEI au încercat sa ia legatura cu Cezar Cuc, patronul firmei care a reusit sa dea marele tun. Marea surpriza a fost nu lipsa patronului, ci faptul ca la adresa indicata de Registrul Comertului îsi desfasoara activitatea… dansatoarele clubului de noapte „La Dolce Vita”. Adresa a fost confirmata pe mai multe site-uri (vezi facsimile), ceea ce dovedeste ca la sediul firmei Eltronis, mai degraba se danseaza la bara pe dezbracate decât se fabrica roviniete. Sau poate ca rovinietele matca – cupon sunt mai bune decât cele galbene tocmai pentru ca ies de sub fustele dansatoarelor…

Cuc(ul) istet

Pâna mai ieri, numele Cezar Cuc nu spunea nimic locuitorilor din orasul de pe Crisul Repede. Afacerea din 3 iulie îl aduce însa în topul celor mai în voga tineri afaceristi din Oradea. Sau mai degraba „tunari”. „Este un tânar istet care s-a ridicat de jos. A terminat facultatea în Oradea, apoi a fost în Olanda la specializare. Dupa câtiva ani a fost numit de catre olandezi director la o fabrica de textile din Alesd. Nu stiu ce face acum. Stiu ca mai mult este prin Bucuresti”, spune unul dintre fostii colegi de facultate ai lui Cezar Cuc. La doar 32 de ani, Cezar Cuc a încheiat un contract de 3 milioane de euro cu CNADNR. Conducerea Companiei Nationale de Drumuri sustine ca Eltronis a prezentat cea mai buna oferta. Cuc este tradat însa nu doar de dansatoarele de la Dolce Vita, ci si de faptul ca sediul filialei din Oradea al CNADNR este tocmai pe strada Sucevei, nr 30. Ce-i drept nu în… fundul dansatoarelor.  

Societatea Eltronis SRL are sediul social în Oradea pe strada Sucevei, nr 51. Firma a fost înfiintata în 13 martie 2003 si are un capital social de 200 lei. Societatea are doi asociati, Cuc Cezar, cu 95%, si Abrudan Anca Patricia, cu 5% din actiuni. Potrivit datelor Oficiului Registrului Comertului Bihor, firma Eltronis SRL are ca obiect de activitate comertul cu ridicata al unor bunuri de uz gospodaresc. Cezar Cuc, actionarul majoritar al firmei, s-a nascut în 24 mai 1975 în localitatea Oradea.

Catalin Manea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.