40 de familii evacuate din casele nationalizate aflate in centrul istoric al municipiului Bistrita, in marea majoritate de etnie roma, au primit luni cheile noilor apartamente sociale construite cu fonduri alocate de Primaria Bistrita si bugetul de stat.
Primarul Ovidiu Cretu le-a inmanat personal cheile chiriasilor din primul bloc de locuinte sociale construit in Bistrita, format din 20 de garsoniere si 20 de apartamente cu doua camere.
Constructia blocului inaugurat luni a costat circa 4,9 milioane lei. Alte patru blocuri de acest tip au ca termen de finalizare sfarsitul anului 2011, urmand ca pana in 2013 numarul blocurilor de locuinte sociale sa creasca la zece.
Chiriasii evacuati din centrul istoric vor plati pentru noile locuinte sociale o chirie modica, reprezentand 10% din veniturile declarate pentru cei cu castiguri reduse si mergand pana la maximum 120 de lei pentru cei care locuiesc in apartamente cu doua camere.
'Normal, cine locuieste aici plateste o chirie mai mica, beneficiaza de faptul ca este o locuinta sociala. Nu stiu daca vor parasi locuintele mai devreme, cert este ca nu o sa le vindem. Ei pot sa stea aici atata timp cat respecta regimul, in sensul sa-si plateasca chiria si sa plateasca intretinerea, pentru ca am mai avut situatii la blocurile ANL, in care chiriasii nu si-au platit (datoriile – n.r.), creand mari probleme. De aceea am si luat masura ca in aceste blocuri fiecare sa fie separat cu apa, curentul electric, gazul, iar incalzirea se face cu centrala proprie in fiecare apartament', a precizat primarul Ovidiu Cretu.
Alte 35 de familii evacuate din centrul istoric asteapta finalizarea celui de-al doilea bloc de locuinte sociale, pentru a se putea muta.
La nivelul municipiului Bistrita au fost depuse, pana in prezent, peste 200 de cereri pentru locuinte sociale, in timp ce numarul dosarelor pentru blocurile ANL este de aproape zece ori mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.