Rombat a intrat pe piața bateriilor Li-Ion

325

La München în Germania, în prezența acționarului majoritar al Rombat, grupul Metair din Africa de Sud, s-a semnat, miercuri, acordul prin care Rombat a preluat 35% din acțiunile companiei Prime Motors Industry SRL București. Această firmă care este specializată în producția de baterii Li-Ion și vehicule electrice, va fi un incubator de tehnologii de baterii noi pentru întreg grupul Metair. Acesta este unul din primii pași pe care Rombat îl face în dezvoltarea bateriilor pentru vehicule electrice și stocarea energiei, două domenii foarte importante ale viitorului.

 

Prin aceast nou parteneriat, Rombat își consolidează poziția de lider pe piața românească și subliniază încă o dată poziția importantă pe care o are pe piața europeană de acumulatori”, transmite compania bistrițeană, într-un comunicat.

 

În afară de noile investiții preconizate în dezvoltarea și producția bateriilor Lithium-Ion, Rombat continuă îmbunătățirea și dezvoltarea sistemelor de producție existente investind peste 3,92 milioane euro. Printre principalele investiții: noua linie de montaj cu o capacitate de producție de 4 baterii/min și modernizarea altor trei linii de producție existente.

Toate aceste investiții sunt completate de îmbunătățirea permanentă a condițiilor de muncă în vederea menținerii unui mediu de lucru motivant și atrăgător, devenind una din companiile de referință din județul Bistrița-Năsăud privind nivelul mediu salarial. Salariul mediu din cadrul companiei este cu 40% mai mare decât media pe județul Bistrița-Năsăud, pe primele 5 luni ale anului 2018„, mai arată sursa citată.

 

Vineri 22 iunie 2018, este declarată Ziua Rombat și este sărbătorită ca în fiecare an de către toți angajații companiei. Sărbătoarea este ținută într-un cadru special la baza de agrement „La Lac” Bistrița.

 

Rombat este parte a grupului sud-african Metair Investments Limited, al treilea producător de pe piață de baterii din Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

 

2 COMENTARII

  1. Ma , nu le fac propaganda celor de la Romu Bat … dar am cumparat un Opel Corsa de 998 cmc in anul 2009 si o baterie ” VARTA ” facuta la Bistrita, m-a tinut pana in acest an… si nu pot sa zic decat BRAVO BISTRITENI !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here