Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că în următorii patru ani se vor construi 25 de spitale noi, dotate cu echipamente moderne, scrie ziare.com.

Banii vor fi asigurați prin prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Ministerul Sănătății a anunțat că a publicat în consultare publică Metodologia de prioritizare a investițiilor în infrastructura publică de sănătate aferente Componentei 12 – Sănătate, Investițiile 2.1 și 2.2. Infrastructură spitalicească publică nouă, incluzând echipamentele și aparatura medicală din cadrul PNRR.

”Prin această componentă, în urma aplicării unor criterii de prioritizare, vor fi selectate minim 25 de obiective de investiții ce presupun construcția și dotarea de spitale / unități spitalicești noi la nivel național, din lista de 49 de obiective inscrise de către Ministerul Sănătății in anul 2021 și convenite cu Comisia Europeană”, a precizat instituția într-un comunicat.

Investiția totală se va ridica la peste 1,7 milarde de euro.

”Noile construcții vor respecta cerințele de eficiență energetică (NZEB), conform legislației naționale și standardele de calitate și performanță existente la nivel internațional”, mai precizează ministerul.

Lista cu proiectele propuse va fi supusă aprobării prin Hotărâre de Guvern, ulterior demarându-se procedurile de finanțare specifice fiecărei investiții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here