România se menține printre țările Uniunii Europene cu cea mai mare rată a inflației și în luna octombrie a acestui an, a anunțat Eurostat.

Rata anuală a inflaţiei în zona euro şi Uniunea Europeană a scăzut semnificativ în luna octombrie, însă România se numără printre ţările UE cu cea mai ridicată rata anuală a inflaţiei, arată datele publicate, vineri, de Eurostat.

În luna octombrie, rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut până la 3,6%, de la un nivel de 4,9% în luna septembrie, iar în zona euro rata anuală a inflaţiei a scăzut de la 4,3% în luna septembrie, până la 2,9% în luna octombrie

Ţările membre UE cu cele mai ridicate rate ale inflaţiei au fost Ungaria (9,6%), Cehia (9,5%) şi România (8,3%).

La polul opus, ţările membre UE cu cele mai scăzute rate anuale ale inflaţiei au fost Belgia (cu o inflaţie anuală negativă de minus 1,7%), Ţările de Jos (cu o inflaţie anuală negativă de minus 1%) şi Danemarca (cu o inflaţie anuală negativă de minus 0,4%).

Comparativ cu luna septembrie 2023, rata anuală a inflaţiei a scăzut în 22 state membre, inclusiv în România, de la 9,2% până la 8,3%, şi a crescut în cinci ţări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.