Oriunde ne-am afla, fie că suntem pe stradă sau într-o cafenea, vedem fețe triste și îngrijorate. Deși am putea considera că suntem norocoși fiindcă ne putem privi unul pe altul, având în vedere că am scăpat de măștile medicale, cel puțin în aer liber, din păcate nu am scăpat de masca: grijilor cotidiene, supărărilor, grijii zilei de mâine, într-un cuvânt, de masca nefericirii și a stresului? România este extrem de dezbinată. Și este dezbinată tocmai fiindcă poporul este trist și stresat. O mare parte dintre români își permit să aibă frigiderul plin, însă tot sunt stresați și nefericiți, deoarece stomacul nu este totul!

În cadrul frumoasei noastre națiuni, s-au format diverse tabere și ,,bisericuțe”, care nu doar că se află într-o continuă concurență neloială și necinstită, ci sunt caracterizate de un sentiment distrugător, care nu își are locul într-o națiune și societate sănătoasă, sentimentul de ură. ,,Roșii” îi urăsc pe ,,Galbeni”, ,,Verzii” îi urăsc pe ,,Aurii”, unii dintre cei vaccinați îi urăsc pe cei nevaccinați și vice-versa. Diverse culte sunt mai preocupate de obținerea unor foloase materiale decât de propăvăduirea cuvântului Domnului Iubirii. Societatea românească contemporană este caracterizată, printre multe altele, de: ură, invidie, competiție toxică. Poporul român trebuie să conștientizeze că nu putem să evoluăm, din orice punct de vedere, atât timp cât ne auto-sabotăm. Noi, toți cetățenii acestui stat frumos și bogat (mai ales imaterial, din extrem de multe puncte de vedere), trebuie să redevenim raționali, să conlucrăm și să colaborăm, pentru a face România un exemplu de: Așa Da! Este impetuos necesar să renunțăm a mai fi un anti-exemplu, din multe puncte de vedere, cum am fost de 30 de ani încoace, la diverse capitole.

Tineretul trebuie să fie lăsat să inoveze, să fie susținut! Tineretul trebuie să creeze, nu să reproducă!

O parte dintre membrii vechilor generații, înfrânează tineretul, în multe domenii

O caracteristică des întâlnită de mine, în contactul cu mulți membri ai vechilor generații, este atotștiința. Fie că vorbim de persoane care muncesc în mediul academic, în sistemul sanitar, în sectorul mass-media, în cadrul serviciilor secrete, găsim diverse ,,fosile”, reminiscențe ale unor vremuri de mult apuse, ale unor perioade caracterizate de o tentativă de aplicare a conceptului de democrație. Aceste persoane ,,uitate” în anumite posturi de conducere sau de decizie, fac mult rău instituțiilor, societăților comerciale, etc, pe care le reprezintă, deoarece nu sunt prezenți în epoca contemporană. Dacă tu nu lași tineretul să preia frâiele puterii, un concept pertinent și necesar în orice societate sănătoasă, deoarece până și în natură, generațiile tinere le înlocuiesc pe cele bătrâne, cum poți să critici tineretul? Dacă tu nu dai nici măcar o șansă cuiva tânăr, până la vârsta de 35 de ani, spre exemplu, deoarece ai niște interese obscure, specifice nomenklaturii, sub pretextul lipsei de pregătire a tinerilor, deoarece tu ai câteva doctorate plagiate, care îți sunt retrase, mai devreme sau mai târziu, cum poți să te plângi mai apoi, de lipsa resurselor umane?

Dar, la urma urmei, la ce ne putem aștepta de la niște generații compuse dintre tot răul comunismului și tot răul capitalismului? Niște generații care nu învață din greșelile trecutului!

Vechile generații au fost prostite de mai multe ori

Tineretul nu trebuie să aibă așteptări din partea vechilor generații, prostite și de către Iliescu, de mai multe ori. Trebuie să luăm soarta României în propriile mâini, pentru a duce România acolo unde i se cuvine să fie, nu unde se află acum, din cauza nepăsării, trădării, dar mai ales a dușmăniei față de patrie și națiune, a unor ,,fosile”. Noi, tinerii, nu trebuie să mai acceptăm ,,maximele toxice” ale unor reprezentanți ai vechilor generații. Noi, tineretul, trebuie să aruncăm la coșul de gunoi al istoriei, expresia: ,,capul plecat, sabia nu-l taie”. Trebuie să ne ridicăm demni și plini de ambiție, pentru a vedea soarele luminos și călduros, al unui viitor apropiat, guvernat și implementat, de niște tineri: integri, ambițioși și harnici, printre multe altele!

În timpul revoluției din decembrie 1989, Iliescu și o parte a disidenților politici au constituit Frontul Salvării Naționale, care a preluat puterea cu sprijinul forțelor armate conduse de Gen. Stănculescu. Iliescu a fost recunoscut ca lider al FSN și, prin urmare, al autorității provizorii a statului până la alegerile din 1992. Calitatea de lider provizoriu a statului a fost recunoscută și de Consiliul Frontului Salvării Naționale care s-a constituit ulterior din membrii FSN si a partidelor noi create. Un document descoperit în arhiva Ministerului de Afaceri Externe polonez confirmă că, la 23 decembrie 1989, Ion Iliescu și Silviu Brucan au rugat Moscova- prin intermediul ambasadei- să trimită un ajutor militar „pentru că singuri nu se pot descurca”, potrivit formulării din document. Răspunsul URSS a fost că „sunt gata să trimită orice fel de ajutor cu excepția intervenției trupelor”, se precizează în document. Solicitarea de către Iliescu a intervenției militare rusești este confirmată de mărturiile unor personaje-cheie ale Revoluției române. Este vorba de cele ale lui Dumitru Mazilu, fost prim-vicepreședinte al Consiliului FSN, ale generalului Ion Hortopan, fost comandant al Infanteriei și Tancurilor (decedat în 2000), ale viceamiralului (în rezervă) Ștefan Dinu, care în decembrie 1989 era șef al Direcției de Informații a Armatei (DIA) și ale lui Ștefan Gușă Șef al Marelui Stat Major General în decembrie 1989, care s-a opus fățiș și vehement acestei inițiative. Conform declarațiilor lui Hortopan în fața Comisiei Senatoriale pentru Cercetarea Evenimentelor din Decembrie 1989 , acesta a fost de față când Iliescu a dat acel telefon.

Ce putem constata după aceste rânduri? Vechilor generații le-a fost furată revoluția de către o lovitură de stat. Atunci au fost prostiți pentru prima oară!

La alegerile prezidențiale din 20 mai 1990, primele alegeri de după înlăturarea de la putere a PCR, și singurele de până acum cu un singur tur de scrutin, este ales președinte al României, pe durata unui mandat de 2 ani. După instalarea în funcție și victoria FSN în alegerile legislative, l-a numit prim-ministru pe Petre Roman, la început considerat un acolit politic al noului președinte. În acel moment, vechile generații au fost prostite a doua oară, cum poți aștepta democrație de la un fost comunist înfocat? În urma unor conflicte între grupările formate în interiorul partidului, autoritățile au făcut apel la mineri pentru a veni în București să intimideze protestatarii anti-comuniști și să protesteze împotriva guvernului. Aceste evenimente au degenerat în ceea ce s-a numit Mineriada din septembrie 1991. În urma acesteia, Roman a demisionat din funcția de prim ministru.

După acest eveniment, vechile generații au fost prostite pentru cea de-a treia oară. În alegerile din 2000 a candidat din nou și a câștigat în turul al doilea în fața ultra-naționalistului Corneliu Vadim Tudor. Și-a început al doilea mandat constituțional și al treilea de facto la 20 decembrie 2000 și l-a încheiat la 20 decembrie 2004 când Traian Băsescu a devenit președinte. A câștigat alegerile din 2000 în urma nemulțumirilor populației față de reformele economice dure din precedenții patru ani duse de guvernarea de centru precum și de instabilitatea politică și de luptele interne din coaliția de guvernare. Populația urbană având de ales între Vadim Tudor și Iliescu a preferat să se abțină sau să voteze cu Iliescu. O parte a persoanelor din vechile generații sunt caracterizate de inconsecvență și de extremism în acțiuni. Fie dorm, fie devin somnambuli. Oare nu au putut sau nu au vrut, să scape de comunism cu totul, mult mai devreme? La 30 de ani de la revoluția-lovitură de stat, a venit timpul să revoluționăm cu adevărat, în bine, România anului 2021, dar de această dată, în mod pașnic!

România secolului XXI

Secolul XXI nu este ,,Secolul Luminilor”, mai degrabă este ,,Secolul Întunericului”. Din punctul meu de vedere, factorii de decizie din România, doresc în mod conștient sau inconștient să mențină națiunea în întunericul necunoașterii. Un popor needucat, neperformant, abandonat de către proprii săi reprezentanți, este ușor de controlat și de manipulat, dar mai ales este ușor de intoxicat cu informații false. România anului 2021 se poate inspira din Programul Revoluţionar: ,,Petiţiunea proclamaţie”, de la data de 27 martie 1848, din Iaşi, a liderilor politici: Vasile Alecsandri, Alexandru Ioan Cuza, Gr. Cuza, care au cerut funcţii acordate după merit, reforma şcolilor, siguranţă personală, grabnica îmbunătăţire a stării locuitorilor din mediul rural.

Viitorul nostru, al tuturor

Naționalismul este o ideologie care creează și susține o națiune ca un concept de identificare comună pentru un grup de oameni. Se deosebește de patriotism prin referința juridică și ideologia politică: naționalismul se referă la Dreptul Strămoșesc care definește comunitățile istorico-lingvistice (,,neamurile”), și tinde a constitui statele pe bază etnică, cu o legislație inspirată din jus sanguinis,

Patriotismul se referă la Dreptul Pământean care definește națiunile prin apartenența la același teritoriu și tinde a defini statele pe bază teritorială (indiferent de originile și limbile vorbite de populație), cu o legislație inspirată din jus soli.

România este a noastră, a tuturor, și trebuie să ne unim forțele pentru un ideal comun, pentru binele comun, deoarece România este cea mai mare și valoroasă moștenire pe care o putem lăsa urmașilor noștri!

1 COMENTARIU

  1. In primul rand ar trebui extirpată corupția din instituțiile publice,consilii județene,prefecturi, poliție,parchete și instanțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.