România copiază modelul Turciei: Înființează magazine de stat, care să concureze cu hipermarketurile şi supermarketurile străine

480

Casa de Comerț Agroalimentar Unirea, înființată în ianuarie de Ministerul Agriculturii, va fi în măsură să scoată din piață intermediarii de produse agricole, care falsifică prețurile, a declarat, luni, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea îşi propune să crească consumul de produse fabricate în România şi să creeze o reţea naţională de magazine care să concureze cu hipermarketurile şi supermarketurile străine pe o piaţă estimată la 20 de miliarde de euro anual. Ministerul spune că rolul entității este de a valorifica produselor agroalimentare, precum şi de a crea unele strategii de dezvoltare şi susţinere a domeniului agroalimentar. În prezent, se organizează activitatea propriu-zisă a instituției, atât din punct de vedere economic, tehnic, cât şi de personal.

Conform unor relatări din presă, Guvernul își propune realizarea unor investiții de 100 de milioane de euro prin intermediul Unirea, scrie mediafax.ro.

Petre Daea spune că Unirea va prelua produse de la fermieri și că în lupta cu intermediarii sunt necesare instrumente valide, așa cum este respectiva Casă de Comerț. Ministrul a apreciat că înființarea casei de comerț nu va atrage reacții din partea Comisiei Europene.

3 COMENTARII

  1. Asa ! PERFECT ! FOARTE BINE , ca efectiv particularii… acesti patroni flamanzi si fara scrupule, NE OMOARA CU PRODUSELE LOR PUDARITE SI OTRAVITE FEL SI CHIP … pentru ei contand doar profitul si salariile lor babane ! La fel si cu toti ” coloratii „… din pietzele agro-alimentare … care au devenit ” producatori „… fara sa aiba ori sa lucreze nici un petec de pamant … si fac ei preturile in aceste pietze publice agro-alimentare de desfacere .
    Asa trebuie facut, magazine unde sa nu poata fi vandute decat produsele romanesti certificate cu acte de productie exclusiv interna si cu preturi ” de stat ” nu de hipermarketuri… si cine doreste sa se otraveasca cu produse aduse din import, n-are decat sa cumpere de acolo . Bine ar fi ca in pietzele publice sa nu poata accesa nimeni alctineva decat exclusiv tzaranii cu propriile lor produse .
    Bravo domnule Daea , foarte bine faceti !

  2. Dooomnul Daiea, de ce nu candidati la functia de presedinte al Romaniei, ca veti castiga alegerile in mod sigur !!! In primul rand, va va sustine toata tzaranimea si toti fermierii de la tzara … si odata cu ei, noi toti care suntem „otraviti ” de produsele aduse din strainatate de comerciantii straini . Abia asteptam sa avem magazine cu marfuri exclusiv romanesti, separate de cele din „marile malluri”… care ne vand „otrava ” adusa de la strainii care vor sa ne extermine pe toti !
    MAI GANDITI-VA SI POATE VA HOTARATI !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here