Restaurantele, barurile, cantinele și chiar firmele de catering vor fi obligate, prin noua lege, să ofere apă potabilă gratuit clienților care solicită acest lucru.

Inițiatorii amendamentului susțin că această modificare vine în conformitate cu practica adoptată în toate țările europene. Proiectul de lege a fost aprobat în Camera Deputaților, care este forul decizional.

Legea a primit un vot favorabil în Camera Deputaților și urmează să fie trimisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Conform noilor reglementări, vor trebui să ofere apă potabilă gratuit la cerere:a) autoritățile și instituțiile administrației publice centrale și locale pentru persoanele prezente în sediile acestora;b) operatorii economici care furnizează servicii de alimentație publică pentru clienții proprii;c) angajatorii pentru angajații lor.

Serviciul de alimentație publică, așa cum este definit în proiect, include „pregătirea, prepararea, prezentarea și servirea băuturilor în unități specializate”. În plus, conform proiectului, autoritățile publice și firmele de alimentație publică, inclusiv barurile, restaurantele și cafenelele, vor fi obligate să afișeze într-un loc vizibil următorul anunț: „Această unitate oferă, la cerere și gratuit, apă potabilă de la robinet”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.