Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, intenționează să se adreseze Uniunii Europene, Federației Ruse și, eventual, OSCE pentru ca acestea să contribuie la consolidarea stabilității și securității Republicii Moldova, precum și la rezolvarea conflictului transnistrean, potrivit Moldova.org

“Luând în considerare recentele decizii luate de unele instituții de stat: Curtea Constituțională, majoritatea parlamentară și Guvernul, devine clar faptul că unele forțe politice au pus, într-o anumită măsură, sub semnul întrebării o serie de prevederi ale actualei Constituții a Republicii Moldova, inclusiv statutul de neutralitate permanentă a Republicii Moldova“ a declarat președintele.

Şeful statului a spus că a dat indicaţii unui grup de specialiști, care în colaborare cu experți internaționali, vor dezvolta conceptul de neutralitate permanentă a Republicii Moldova pentru discuțiile publice ulterioare și aprobarea Parlamentului. “Cred că acest document va deveni piatra de temelie în menținerea pe termen lung a stabilității și securității în Republica Moldova, pentru dobândirea integrității teritoriale și consolidarea statalității țării“, a mai spus el.

Dodon a declarat că Republica Moldova trebuie să transmită un mesaj clar vecinilor, Europei și lumii întregi: „Nu suntem pregătiți și nu vrem să fim parte a unor coaliții geopolitice și să participăm la confruntarea unor țări împotriva altora. Nu avem nevoie de un astfel de patronaj obsesiv și de o astfel de geopolitică”.

1 COMENTARIU

  1. Mi se pare o gandire normala, pentru poporul sau pe care-l pastoreste. Ce treaba avem noi cu politica lor interna si internationala ? Moldova de Est, nu-i Romania si cu asta basta !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.