Rebilitarea podului peste râul Bistrița Aurie de pe drumul județean 173 A a fost finalizată mai devreme. Costul lucrărilor s-a ridicat la 1,4 milioane de lei. Reconstrucția podului de pe principala cale de acces spre lacul Colibița a început la data de 14 iulie, iar recepția lucrării a avut loc astăzi, 2 septembrie. La recepție au luat parte președintele CJ BN, Radu Moldovan, vicepreședintele Dorin Popescu, primarul comunei gazdă, Vasile Laba și Doru Crișan, primarul comunei Prundu Bârgăului, dar și un sobor de preoți de la parohia Bistrița Bârgăului care au oficiat slujba de sfințire.

 „Investiția era necesară. Au fost mai multe sesizări făcute de către domnul primar domnul primar Vasile Laba, aveam un pod foarte vechi care din păcate nu a mai putut fi reparat, trebuia o construcție nouă în urma întrunirii comitetului de urgență, condusă de domnul prefect Ioan Țintean. S-a luat această decizie de a intra urgent și a găsi o soluție pentru rezolvarea acestei situații pentru că exista riscul izolării Colibiței. Lucrarea este de aproximativ 1 milion 400  mii cu tot cu TVA , făcută într-un termen record 2 luni și 3 zile, chiar dacă termenul contractat era de 4 luni. Firma de la Negrești merită toate felicitările și de asemenea aș vrea să le mulțumesc pe lângă mulțumirile adresate constructorului pentru termenul scurt în care s-au făcut lucrările și calitatea lor. Sunt lucrări de foarte bună calitate. Aș vrea să îi mulțumesc la modul foarte sincer și domnului primar Vasile Laba pentru implicarea lui în a găsi soluții pentru a face un drum de servitute, un drum ocolitor pe care oamenii să poată circula” a declarat Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Reconstrucția podului spre lacul Colibița a început în urmă cu trei luni, iar lucrarea reprezintă o primă etapă a unui amplu proiect turistic, potrivit CJ BN. Reabilitarea a fost necesară deoarece podul era într-o stare de degradare avansată.

„Acest pod a fost cheia acestui drum pentru că nu se putea circula. Vă dați seama ce se întâmpla dacă cetățenii de aicea trebuiau să meargă roată pe baraj. Am încercat cu constructorul, aduceam niște dale din Negrești-Oaș, nu a găsit în tot județul, pentru a putea face acest drum de servitute și au mutat băieții niște tuburi acolo pe râul Bistrița, am deviat oarecum circulația. Eu nu pot decât să relatez și să aduc mulțumiri celor care s-au implicat în mod direct la sesizările făcute de mine către domnul prefect. Acesta a convocat comitetul pentru Situații de Urgență și s-au luat măsurile urgente, să îi mulțumesc domnului președinte pentru sursa financiară, pentru că fără bani nu puteam să facem astfel nimic și binențeles domnului Hotca care pentru un timp record a făcut aceste lucrări de artă. Dânsul are experiența, a mai făcut un pot la Șoimul de Sus și se pot vedea, sunt chiar lucrări de calitate, eu sunt foarte mulțumit”, a declarat primarul Vasile Laba.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.