Sursele Gazetei de Cluj menționează că Hrudei era în cărți pentru șefia DIICOT ST Cluj. Însă, colegul său procurorul Florin Mihai Mornăilă a reușit să obțină un mandat proaspăt în instituția de la Cluj.

Atacat, urmează a fi executat

În urmă cu puțin timp însuși șeful la nivel național al DIICOT, Horodniceanu Daniel Constantin a cerut CSM-ului să îl revoce din funcție pe ”nepătatul” procuror Mircea Hrudei. Consiliul Superior al Magistraturii a decis să nu se grăbească în a lua o decizie și a amânat punerea pe ordinea de zi spre soluționare a celor cerute de șeful DIICOT.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât amânarea analizării solicitării procurorului şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism de revocare a domnului HRUDEI MIRCEA – LUCIAN din funcţia de procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul teritorial Cluj” arată cei de la CSM. 

În spate la cererea lui Daniel Horodniceanu s-ar afla, potrivt surselor o mapă plină cu plângeri și sesizări anonime colectate de Mornăilă împotriva a ceea ce cu toții credeam că va fi contra-candidatul său: Mircea Hrudei.

 

Război câștigat de Mornăilă

Însă, nu doar sesizarea șefului DIICOT s-a aflat pe masa magistraților de la CSM. Pe celălalt fornt, Mihai Florin Mornăilă și-a contunat strategia și a cerut să-și păstreze scaunul de șef al DIICOT CLUJ.

„Nota Direcției resurse umane şi organizare nr. 9726/2017 privind cererea formulată de domnul MORNĂILĂ FLORIN MIHAI, procuror şef serviciu în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, referitoare la continuarea activităţii după încetarea mandatului funcţiei de conducere” se arată în ordinea de zi a CSM-ului.

La scurt timp după, magistrații au decis ca Mornăilă să rămână șef al DIICOT Cluj și după jumătatea lunii august, când i-ar fi expirat mandatul.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activităţii în cadrul Serviciului teritorial Cluj al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a domnului procuror MORNĂILĂ FLORIN MIHAI, după încetarea mandatului în funcţia de procuror şef al Serviciului teritorial Cluj din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, începând cu data de 27.08.2017” se arată în decizia CSM. 

Astfel, Mornăilă va conduce Serviciul Teritorial al DIICOT de la Cluj, iar pe Hrudei îl așteaptă o decizie, cu șanse mari să fie în defavoarea sa.

Să nu uităm că Inspecția Judiciară mai anchetează un procuror tot din cadrul DIICOT Cluj, după ce Gazeta de Cluj a publicat câteva informații despre derapajele acestuia. Însă, la ora actuală nu există un raport încheiat și pus pe masa magistraților de la CSM spre analiză. 

Nici procurorii de la Bistrița nu au scăpat de atenția Inspecției Judiciare. Amintim aici un material recent publicat în Gazeta de Bistrița despre lupta pentru pastrarea funcției a procurorului Romeo POTOP.

Citește și:

Activitatea procurorului Romeo Potop la degetul mic al Înaltei Curți de Casație și Justiție

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here