Vloggerița și mai nou femeia de afaceri Ancuța Cîrcu nu poate să stea departe de sălile de judecată. Aceasta l-a acționat în judecată pe liderul AUR, George Simion, de aproape un an și jumătate, însă judecătorii încă n-au venit cu un verdict în acest caz. Bistrițeanca îi cere lui Simion 150.000 de euro pentru c-ar fi numit-o prostituată.

Ancuța Cîrcu l-a chemat în judecată pe liderul AUR, George Simion anul trecut în luna februarie. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul București, însă în toamna anului trecut se admite excepția necompetenței teritoriale a Tribunalului București, iar dosarul se mută la Vrancea.

Dosarul a ajuns la Tribunalul Vrancea abia în aprilie anul în curs, iar de atunci, judecătorii o țin dintr-o amânare în alta. Cert este faptul că războiul dintre cei doi este aproape de sfârșit, iar instanța va decide în curând dacă Ancuța Cîrcu primește ceva pentru jignirile aduse de George Simion.

George Simion a fost cel care a cerut declinarea cauzei către Tribunalul Vrancea, cerere ce i-a și fost aprobată. Liderul AUR a susținut, la proces, că cererea de chemare în judecată ar fi neîntemeiată și le cere magistraților să o respingă și să o oblige pe Ancuța Cîrcu să plătească cheltuieli de judecată.

Totul a pornit de la faptul că liderul AUR George Simion a numit-o pe Ancuța Cîrcu „prostituată”. Ancuța Cîrcu a susținut în fața presei că a făcut parte din partidul condus de Simion, fiind prim-vicepreședinte al filialei AUR Galați, pe care l-a criticat dur:

„Să vă spun cum văd eu acest AUR. În primul rând, sunt o gașcă de impostori ajunși în Parlament din cauza gafelor făcute de celelalte partide, de lipsa de orizont a românilor. La AUR, cuvântul de ordine este scandal! Nu au un proiect de țară, nu au o lege. Nu au orizont. Șeful scandalagiilor auriști este liderul ultrașilor, George Simion. A spus omul ăsta ceva de la tribuna Parlamentului, de când este acolo, plătit din bani publici, că AUR vrea să inițieze o lege prin care să aducă bunăstarea românilor?”, preciza Ancuța Cîrcu.

George Simion a susținut însă că rebrișoreanca n-a făcut parte niciodată din AUR, pentru că nu i-ar fi fost aprobată adeziunea. Mai mult, a numit-o prostituată: „Adeziunea trebuie aprobată, acesteo Ancuța Cârcu nu i-a fost niciodată aprobată adeziunea, pentru că am căutat pe Google. Nu există femeia asta, nu a fost niciodată membru AUR. Femeia asta a fost prostituată, din câte știu”, spunea George Simion despre Ancuța Cîrcu.

Ancuța Cîrcu i-a cerut daune consistente lui Simion

La scurt timp de la izbucnirea scandalului, Ancuța Cîrcu s-a adresat instanței și-a înregistrat un dosar în care îi cere lui Simion scuze publice, dar și o sumă consistentă de bani. Este vorba despre 150.000 de euro, pentru încălcarea demnității, onoarei și reputației.

„Solicit instanței constatarea încălcării demnității, onoarei și reputației subsemnatei prin afirmații calomnioase și denigratoare făcute în spațiul public de către pârât și obligarea acestuia la plata sumei de 150.000 de euro, în echivalent lei la cursul valutar de la data plății. Obligarea pârâtului la prezentarea de scuze în mod public față de subsemnata și la redactarea dispozitivului hotărârii ce va fi pronunțată de instanță prin publicarea unui articol pe cheltuială proprie în două ziare de circulație națională. Obligarea pârâtului la plata cheltuielilor de judecată generate de prezentul litigiu”, spune Ancuța Cîrcu în chemarea în judecată.

Simion nu este primul lider politic care o numește pe Ancuța Cîrcu „prostituată”. Aceasta a fost înjurată ca la ușa cortului și de liderul PRM, Vadim Tudor, care a murit înainte să apuce să-i plătească rebrișorencei daune morale pentru jignirile aduse.

„Ea e o prostituată, presta la benzinărie. Stă pe banii unui consilier prezidențial (…) Dute—n m… mă-tii de c….ă”, spunea Vadim Tudor în 2013. La scurt timp, Ancuța Cîrcu l-a reclamat pe Vadim Tudor la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru injuriile aduse în mai multe emisiuni TV. Instituția l-a amendat pe liderul politic cu 3.000 de lei.

Ancuța Cîrcu a ajuns chiar să îi trimită o scrisoare președintelui Parlamentului European de atunci, Martin Schulz, în care îi vorbea despre comportamentul și limbajul folosit de europarlamentarul Vadim Tudor în spațiul public. Martin Schulz i-a și răspuns și i-a recomandat acesteia să îl acționeze în judecată.

Ancuța Cîrcu l-a acționat în judecată pentru calomnie și a și câștigat procesul în 2014. Tribunalul București l-a obligat pe Vadim Tudor să îi plătească Ancuței Cîrcu daune de 1.000 de lei și să publice sentința în două dintre publicațiile sale: „Tricolorul” și „România Mare”.

Rebrișoreanca a continuat să-l atace pe Vadim Tudor, folosindu-se de contul său de pe o rețea de socializare, chiar și când acesta se zbătea între viață și moarte. În momentul în care acesta a decedat, în anul 2015, Ancuța Cîrcu a spus că donează daunele morale de 1.000 de lei datorate de Vadim familiei sale, pentru a-i cumpăra un costum de înmormântare.

Ancuța Cîrcu, trimisă în judecată pentru proxenetism

Rebrișoreanca se află în țară deja din anul 2021, așteptându-și sentința în dosarul în care este judecată pentru proxenetism. Aceasta a fost trimisă în judecată la mijlocul lui 2021, alături de alte 11 persoane, pentru proxenetism. La dosarul respectiv mai sunt și acuzații de șantaj și camătă.

Infracțiunile pentru care sunt judecate cele 12 persoane s-au comis în perioada 2017-2021. Proxeneții din rețea duceau fete în Tenerife și Madrid pentru a le exploata. În momentul în care prostituatele aveau clienți, erau obligate să raporteze tot: locația, sumele încasate și cine este clientul.

Printre cei reținuți pentru 30 de zile s-a numărat și Ancuța Cîrcu. Ce rol a avut rebrișoreanca în această rețea? Potrivit anchetatorilor, aceasta ar fi înlesnit practicarea prostituției de către două tinere, în clubul moștenit de la fratele său, care a decedat în urmă cu câțiva ani, într-un accident de mașină. În dosar este judecată inclusiv mama Ancuței Cîrcu.

În cele din urmă, Ancuța Cîrcu și mama sa au scăpat inclusiv de controlul judiciar. Potrivit rechizitoriului, Ancuța Cîrcu ar fi beneficiat de pe urma practicării prostituției a celor două femei, însă n-avea nicio legătură cu gruparea respectivă.

„Din convorbirile telefonice purtate de către cele două persoane vătămate a rezultat că după ce achitau procentul de 50% inculpatelor Cîrcu Ancuța și Cîrcu Emilia, inculpatul Sorin Marius Alexoae le lua o mare parte din restul de bani, acestea rămânând strict cu banii necesari cumpărării de alimente pentru asigura existența”, se arăta în rechizitoriul procurorilor.

Procurorii de la Parchetul Judecătoriei Turda i-au pus și sechestru pe bijuterii, ceasuri și bani. Peste 10.000 de euro ar fi fost ridicați de la Ancuța Cîrcu de către procurori.  Acelștia susțin că banii ridicați la percheziție au fost obținuți prin practicarea prostituției.

Andreea Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.