"Unii demnitari PDL sunt mai interesaţi de propria imagine decât de activitatea ministerului pe care îl coordonează, dovadă fiind şi apariţia ultimului scandal guvernamental, cel declanşat de Elena Udrea. Cazul Ridzi nu a fost unul singular. Devine tot mai clar că la nivelul PDL există o practică a cumpărării spaţiului în mass-media, mai mulţi miniştri PDL folosindu-se de bugetul instituţiilor pentru a-şi promova imaginea sau pentru a urmări alte interese proprii", este de părere deputatul Emil Radu Moldovan în comunicatul de presă remis Gazetei de Bistriţa.

 

Preşedintele PSD BN, deputatul Emil Radu Moldovan, crede că ar fi interesant de urmărit dacă preşedintele României, Traian Băsescu, va interveni sau va preface că nu s-a întâmplat nimic. "Ceea ce spunea preşedintele despre vârful aisbergului este confirmat de informaţiile care apar în cazul ministrului Turismului. Elena Udrea a făcut exact ceea ce Traian Băsescu a incriminat săptămâna trecută, adică a plătit din bani publici pentru a apărea la televizor.
Oricât ar încerca să se disocieze de cazurile Ridzi şi Udrea, Traian Băsescu nu trebuie să uite faptul că el este singurul responsabil de promovarea şi susţinerea celor două reprezentante PD-L. Monica Iacob  Ridzi şi Elena Udrea au fost şi sunt miniştri impuşi de Traian Băsescu în actualul Guvern, iar preşedintele poartă responsabilitatea activităţii protejatelor sale.
Deja s-a generat o percepţie la nivelul opiniei publice, conform căreia anumite ministere au fost create cu dedicaţie, pentru unii membri PDL. Nu este deloc întâmplător faptul că cele mai mari scandaluri de la niveul Guvernului au implicat Ministerul Tineretului şi Ministerul Turismului.
În acest moment de criză este foarte important ca aparatul guvernamental să funcţioneze la capacitatea maximă, iar singurul criteriu de evaluare să fie eficienţa. De fapt, Ministerul Turismului a fost în permanenţă „un răsfăţat” al actualului Executiv. Chiar şi când s-a pus problema rectificării bugetare, ministerul Elenei Udrea a fost într-o poziţie privilegiată şi nu a pierdut foarte multe fonduri.
Dacă premierul Emil Boc a vorbit despre reducerea cheltuielilor guvernamentale, ar trebui să se uite şi mai aproape, la nivelul unor ministere, nu numai la nivelul agenţiilor. Nici Ministerul Turismului şi nici Ministerul Tineretului şi Sportului nu au oferit în 7 luni de zile foarte multe argumente care să le justifice existenţa şi bugetele consistente", mai precizează deputatul Moldovan în comunicatul de presă.

 

Liana Mureşan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.