În județul Bistrița-Năsăud vor fi amplasate 12 semne de intrare în județ, la limitele dintre județul nostru și judeţele Cluj, Maramureş, Suceava şi Mureş.
Primul semn de intrare în județ este deja în execuţie, iar preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a vrut să se asigure că acesta respectă proiectul iniţial şi a efectuat o vizită la constructor.
„Am vrut să mă asigur de conformitatea cu proiectul inițial și indirect de faptul că județul Bistrița-Năsăud va avea cel mai frumos semn de intrare în județ, din România!„a scris Radu Moldovan pe pagina de socializare.
La o primă analiză, acesta s-a arătat încântat de semnul foarte interesant și care crede că va fi unul dintre cele mai frumoase semne de intrare în județ.
„În urma executării proiectului tehnic și în urma achiziției publice a licitației firma Dimex 2000 a câștigat licitația. După ce s-a terminat cofrajul am vrut să vedem cum arată înainte de a fi turnat. Am fost ieri împreună cu domnul Orțan la sediul firmei în Rebrișoara, am văzut cofrajul. Într-un termen cât mai scurt sper să avem primul semn montat, care va fi montat pe DN 17 C, în Dealul Ștefăniței, la intrarea în județul Bistrița-Năsăud dinspre Maramureș și eu sper ca până la finalul anului viitor să fie montate toate celelalte pe arterele principale de circulație. Sper ca într-o lună de zile împreună cu dumneavoastră să putem să mergem să vedem și primul semn de intrare în județ. E un semn foarte interesant care ne reprezintă și care cred că va fi unul dintre cele mai frumoase semne de intrare în județ din țară”, a declarat președintele CJ BN, Radu Moldovan.
Consiliul Judeţean a alocat din bugetul pe acest an suma de 400.000 de lei aproximativ 93.000 de euro pentru realizarea semnelor de intrare în judeţ.
Conform variantei proiectate, semnele vor avea simboluri şi elemente specifice judeţului, inspirate din tradiţii, istorie şi arhitectură.Ansamblul este format din element simbol, spaţiu de repaus cu bănci din beton şi lemn masiv, un punct informare şi un minim de două locuri de parcare. Baza elementului simbol va fi placată cu piatra naturală. Semnele de intrare vor fi amplasate la 2,5 m de carosabil şi la 7,5 m de axul drumului.