Vladimir Putin, președintele rus,  a declarat ieri că are sens ca un bloc politico-economic puternic, cum este Uniunea Europeană, să vrea să se apere pe plan militar.

Comentariile au venit după ce președintele american Donald Trump a postat pe Twitter un comentariu în timp ce a ajuns la Paris vineri prin care a descris apelul președintelui francez Emmanuel Macron pentru o armată europeană ca fiind ,,foarte insultător”.
,,Europa este o entitate economică puternică, o uniune economică puternică și este destul de natural că ea dorește să fie independentă, autonomă și suverană în probleme de apărare și securitate”, a declarat Putin pentru RT TV.
Discutând despre pericolul reprezentat de hackerii cibernetici, despre amestecarea țărilor în procesele electorale și despre decizia SUA de a se retrage din tratatul antinuclear, Macron a spus că Europa trebuie să protejeze de China, Rusia și chiar de Statele Unite.
Mai târziu, în același interviu, el a vorbit despre necesitatea unei armate europene, spunând: ,,Raportat la Rusia, care se află la granițele noastre și care a demonstrat că poate reprezenta o amenințare, trebuie să avem o Europă care să se apere mai bine pe sine, fără să depindă numai de Statele Unite „.
După ce s-au întâlnit sâmbătă, Trump și Macron au încercat să lase la o parte divergențele dintre ei, spunând că au convenit asupra necesității ca Europa să cheltuiască mai mult pentru apărare.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here