PSD susține adoptarea rapidă a unei OUG pentru continuarea activității Uber, Taxify și Clever în România

121

Partidul Social Democat a luat decizia de a susține adoptarea unei Ordonanțe de urgență care să permită continuarea activității serviciilor de ridesharing, au declarat surse social-democrate pentru stiripesurse.ro.

Potrivit surselor, liderii social democrați le-au transmis ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, și ministrului Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, să urgenteze procesul de redactare și avizare a acestei ordonanțe, astfel încât aceasta să poată fi adoptată în următoarea ședință de Guvern de săptămâna viitoare.

De altfel, ministrul Daniel Suciu a avut săptămâna aceasta o întâlnire cu reprezentanții platformelor de ridesharing în timpul căreia și-a manifestat deschiderea și sprijinul pentru promovarea în regim de urgență a unei soluții legale care să rezolve problemele apărute ca urmare a modificărilor aduse legii taximetriei.

Această Ordonanță de urgență va permite continuarea activității a peste zece mii de șoferi parteneri Uber, Taxify si Clever. De altfel, platformele de ridesharing plătesc anual în România taxe și impozite de peste 30 de milioane de euro, în timp ce peste 2,5 milioane de cetățeni apelează la aceste servicii.

1 COMENTARIU

  1. Toate astea, ca si alte societati straine aduse aici la noi, sunt o porcarie ordinara, care ne lasa fara forta de munca si ne secatuiesc de toate veniturile impozabile din tzara. Mai… va intreb daca nu cumva sunteti dusi cu capul … ??? Puneti-i mai pe toti sa se autorizeze aici in Romania, sa plateasca taxe si impozite la fel si identic cu cetatenii din Romania. Ideia ca se „supara ” si isi iau jucariile si pleaca… pe cine vor sa „sperie ” ei … ? Duca-se invartindu-se … dar tare ma tem ca de acolo „lingeti ” voi sume importante … aia e… !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here