Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, propune eliminarea totală a voucherelor de vacanță pentru bugetari în anii 2024 și 2025. PSD, partid condus de premierul Marcel Ciolacu, a transmis un comunicat de presă prin care anunță că se va opune categoric eliminării voucherelor de vacanță.
„Să se suspende aplicarea şi acordarea de vouchere de vacanţă pentru anul viitor şi 2025. Încă nu s-a luat o decizie finală”, a declarat Marcel Boloş, ministrul Finanţelor.
”PSD insistă pentru menținerea voucherelor de vacanță! Reforma fiscal-bugetară este absolut necesară și se va face, dar nu cu prețul sacrificării lucrurilor bune care și-au probat utilitatea în timp.

Voucherele de vacanță continuă să reprezinte un serios și necesar instrument de sprijin, nu doar pentru industria turismului național, ci și de ordin social. Trebui acordare în continuare, însă, nu oricum și nu oricui!

Soluția justă, pe care PSD o susține este ca voucherele de vacanță să fie acordate, în actualul format (deci, nu sub formă de bani), doar acelor bugetari care au un salariu lunar mai mic de 8000 de lei net, lunar.

PSD solicită tuturor celor care s-au pronunțat public pentru suspendarea acordării voucherelor de vacanță înainte de o decizie oficială, să se manifeste cu discernământ și responsabilitate, lucru valabil, de altfel, pentru orice membru al guvernului.”, arată un comunicat al PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.