Cătălin Drulă, președintele USR, a declarat că anul viitor, Marcel Ciolacu și PSD nu vor prelua guvernarea, pentru a nu deconecta „proasta guvernare” care este acum.

„Economia este într-o frânare abruptă, se pierd locuri de muncă, consumul scade. (…) Intrăm într-o criză economică. Şocul meu este că la PSD şi la PNL, cei de la vârf, ştiu asta. Să spunem că iresponsabilitatea i-ar fi scuzat cumva, dar au băgat ţara în această criză economică, care va veni, cu cea mai mare tărie, la anul. E iresponsabil, nu iau deloc măsuri pentru asta şi singura preocupare este una politică, cine să ia decontul, cine să nu ia decontul crizei. De aceea, cred că la rotativa din luna mai, PSD-ul şi domnul Ciolacu nu vor prelua guvernarea pentru că este în ADN-ul PSD să fugă de consecinţele propriilor acţiuni”, a declarat Cătălin Drulă, într-un interviu la RFI.

El a susţinut că ambele partide, PSD şi PNL, scad în sondaje, întrucât „guvernează prost”.

„Lor le e bine atât timp cât nu trebuie să trăiască consecinţele acţiunilor, adică pierderi electorale. Ambele partide sunt la vale, PNL-ul mai accentuat, din punct de vedere al încrederii, şi e normal, nu e o chestiune de joc de culise, ci este o chestiune publică, guvernează prost, 85% din români cred că ţara merge într-o direcţie greşită (…) PSD are o istorie de a pleca cu un an înainte de alegeri de la guvernare. Bineînţeles, o să inventeze un scenariu pentru a face asta, o să spună că ei au încercat să facă pensiile de 10 ori mai mari şi să curgă lapte şi miere şi nu au vrut ceilalţi. Găsesc o formă pentru a nu face acest decont al guvernării”, a afirmat liderul USR.

Cătălin Drulă a subliniat că USR ar accepta să intre la guvernare, în cazul ruperii coaliţiei PSD-PNL, doar dacă va primi postul de premier.

„Singurul scenariu înainte de alegeri îl văd, dacă această mare coaliţie (…) se rupe, înţelegem că nu pot guverna partidele care în momentul de faţă au locul unu şi locul doi ca număr de parlamentari. Atunci, în orice democraţie este normal ca mandatul să fie încredinţat următorului partid, adică USR-ului, mă refer la mandatul de premier. Dacă avem mandatul de premier, putem discuta despre o intrare la guvernare înainte de alegeri. Şi asta nu e o condiţie care vine de nicăieri, este o condiţie care vine din următorul aspect: dacă nu ai premierul într-o guvernare, nu poţi implementa politicile pe care ţi le doreşti, politicile economice, mai ales într-o guvernare cu astfel de aliaţi, avem o experienţă clară în acest domeniu. Dacă se va pune această problemă, România va fi într-un moment de criză gravă. Noi nu lăsăm ţara acolo, ne asumăm, dar ne asumăm din poziţia în care înţelegem că s-au dat la o parte, că nu sunt în stare să guverneze, şi acele măsuri grele, dure, munca care trebuie făcută pentru a readuce economia pe linia de plutire, la acel moment, o putem face având premierul”, a mai spus preşedintele USR, scrie stiripesurse.ro.

Citește și: Ajutoarele pentru încălzire nu reprezintă o prioritate pentru bistrițeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.