La nivel național, Partidul Social Democrat a câștigat alegerile parlamentare, prin urmare liderii formațiunii politice spun că partidul e gata de guvernare.

”PSD își asumă hotărât responsabilitatea de a forma un guvern care să scoată țara din profunda criză sanitară și economică în care a aruncat-o guvernarea haotică a Dreptei. PSD nu are nicio ezitare să își asume chiar și o guvernare minoritară. Avem un candidat clar de prim-ministru, avem un program de guvernare la cheie și avem competența dovedită prin performanțe pozitive în perioadele de guvernare a PSD”, se arată într-un comunicat de presă al PSD Bistrița-Năsăud.

Sursa citată prezintă și zece măsuri urgente pe care le va aplica guvernul PSD, din prima zi de guvernare:

 1. Programe de testare masivă, pentru a depista persoanele infectate și pentru a întrerupe lanțul epidemiologic;
 2. Întărirea capacității de răspuns a sistemului sanitar, prin profesionalizarea DSP și prin modificarea protocolului aberant, impus timp de 10 luni de guvernul Orban
 3. Protecţia personalului medical care va asigura funcţionalitatea sistemului de sănătate și încurajarea producției de medicamente autohtone și de dispozitive medicale necesare pentru diagnosticarea și tratamentul COVID-19.
 4. Deschiderea tuturor spitalelor, atât pentru bolnavii cronici cât și pentru bolnavii Covid 19. Reorganizarea spitalelor generale, amenajarea de circuite dedicate și paturi pentru pacienții COVID-19, inclusiv pentru terapie intensivă, precum și asigurarea asistenței medicale de rutină pentru pacienții cu boli cronice sau acute, acces fără întârziere la serviciile de sănătate în timpul pandemiei, prin testare rapidă la internare ori prezentare.
 5. Dezvoltarea site-ului COVID-19 România şi a unui call center cu număr unic naţional şi dezvoltarea de aplicaţii informatice pentru comunicarea către utilizatori a situaţiei epidemiologie şi a urgenţelor la nivel naţional sau local, în timp real.
 6. Creșterea veniturilor și a bunăstării populației prin introducerea de deduceri salariale, pentru salariații cu venituri mici și pentru cei cu copii în întreținere, soluție fără impact major asupra PIB dar care va aduce venituri suplimentare pentru peste 85% dintre salariați.
 7. Dublarea alocațiilor și aplicarea legii pensiilor, măsuri care vor determina creșterea puterii de cumpărare și vor stimula puternic repornirea economiei.
 8. Garantarea locurilor de muncă prin adoptarea urgentă unor scheme de ajutor de stat pentru crearea de slujbe și a unor programe care să susțină mediul de afaceri și să încurajeze angajările.
 9. Redeschiderea piețelor în condiții de siguranță.
 10. Redeschiderea școlilor cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, după modelul școlilor din întreaga Uniune Europeană.

”Guvernarea PSD este soluția bună pentru situația actuală din România!”, mai transmite PSD Bistrița-Năsăud.

5 COMENTARII

 1. Si intre timp Germania pregateste izolarea totala din 27 dec. Acolo tot PNL e de vina ? Dictatura conduce Germania ? Da mai aveti bani pt. tot felul de dublari .

 2. Era o vorba pe vremuri care se folosea de unii care nu luau examenul de admitere la facultate: „Am reusit fara loc.”
  Cam asa e si cu PSD-ul dupa alegeri. A castigat, dar fara loc.

 3. Indiferent ce procente au obtinut partidele la alegeri, CASTIGATORII SUNT usr-plus , IMPREUNA CU udmr -UL … SI ” PITA CALDA ” SE AFLA LA EI IN MANA . Fara ei, nu poate nimeni guverna si ar trebui sa fie ” fraieri ‘ sa nu-si taie ” felia de pita ‘ cere le convine lor … si sa nu se lase pacaliti … ori smecheriti de PNL-ul care , foarte ” mieros „… vrea de fapt sa le bage pumnul in coaste … si sa le cofiste aceasta victorie !

 4. Program de guvernare la Cheie? Cheia de la Rahova? Nesimtitilor! Daca vrei sa ajungi la Colibita trebuie sa mergi cu DRONA. Nu mai gasesti juma de metru public, jigodiilor, totul e PRIVAT. Ati avut 8 ani legati la dispozitie sa faceti de toate: partia ramane realizarea incontestabila. In rest strazi asfaltate de dorel si un centru vechi infect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here