Partidul Socialiștilor (PSRM), formațiunea președintelui prorus Igor Dodon, s-a clasat pe primul loc în urma scrutinului parlamentar din Republica Moldova, cu 31,4% din voturi, fiind urmat de alianța electorală ACUM (26,1%) și Partidul Democrat (24%), potrivit rezultatelor preliminare anunțate luni dimineață de Comisia electorală de la Chișinău. În acest context liderii Blocului Electoral ACUM Maia Sandu și Andrei Năstase, format din Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Platforma Demnitate și Adevăr (DA), consideră că alegerile au fost fraudate și ar trebui să fie invalidate. Ei au anunțat că urmează proteste pe această temă.

Liderii Blocului Electoral ACUM PAS și DA, care s-a clasat pe locul al doilea, au declarat în presa din România că urmează să iasă la proteste în stradă și consideră că alegerile au fost fraudate, informează site-ul Deschide.md.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Jocurile de Putere” cu Rareș Bogdan la Realitatea TV.

Întrebată dacă va recunoaște rezultatele scrutinului electoral, lidera PAS, Maia Sandu, într-o intervenție telefonică, a declarat următoarele: „Noi am cerut deja ca rezultatele alegerilor să nu fie recunoscute pe cele două circumscripții în care au votat cetățenii Republicii Moldova din stânga Nistrului, inclusiv pentru că noi nu am avut nicio posibilitate să facem campanie electorală acolo, să-i informăm despre noi și programul nostru. Ținând cont de aceste încălcări, sperăm să fim sprijiniți de observatorii internaționali În rest, am declarat, am constatat fraude majore…Comunicăm acum cu colegii noștri din diferite localități ca să documentăm toate fraudele și am anunțat deja că vom ieși la proteste, pentru că considerăm aceste alegeri fraudate”, a spus Maia Sandu.

Liderul PAS a mai zis că așteaptă să fie procesate toate procesele verbale și să documenteze toate fraudele comise.

„Noi am zis mai devreme: comunicăm cu colegii noștri și documentăm toate fraudele, o să comunicăm și cu observatorii internaționali. Le-am cerut și lor să nu se grăbească să vină cu constatări înainte să examineze toate fraudele, inclusiv cele prezentate de noi. În același timp, ne pregătim să ieșim cu toți cetățenii Republicii Moldova care nu vor să le fie furate voturile, o să ieșim să ne apărăm votul în stradă”, susține Sandu.

La rândul său, Andrei Năstase, liderul Pladformei DA, în cadrul aceleiași emisiuni, a declarat că din punctul său de vedere aceste alegeri nu pot fi validate. „Aceste alegeri nu pot fi nici libere și nici corecte, deci aceste alegeri nu pot fi validate din punctul meu de vedere”, susține Năstase.1 COMENTARIU

  1. Asa fac toti, peste tot si nici in Romania sau alta tzara nu este altfel . Peste tot, cei care pierd, daca n-au iesit la alegeri, gata… inseamna ca cei invingatori, „au furat alegerile ” !
    Mereti ma si nu mai ” furati curent „. Asta este opinia mejoritatii si trebuie s-o acceptati asa cum este , adica la o legislatura ajung la butoane unii, care promit ca fac si dreg… si care nu pot sa-si indeplineasca programul de guvernare ptr ca n-au bani, la alegerile urmatoare ies cei din opozitie, care la fel fac si aia… si trebuie sa intelegem faptul ca in general la toate scrutinurile de alegeri, PROMISIUNILE ELECTORALE SUNT DOAR FORME DE PROPAGANDA si atat si ca nimeni nu tine cont de ele, daca nu exista banii necesari sa-si puna in aplicare „gandurile bune „… de altfel .
    Peste tot, in toate tzarile, exista curente de dreapta si curente de stanga … care ne cam ” curenteaza ” de cele mai multe ori … sau efectiv ” ne traznesc peste ochii inchisi si adormiti ” !
    Ce ar trebui ( ? ) sa ne omoram intre noi , ori sa ne asezam ca pe vremea cand nazistii isi fortificau adeptii, se imparteau in doua „randuri ” si pe rand, ” randul 1 tragea palme si picioare-n c*r celor din randul 2, iar randul 2 radea „… si invers … ?!
    Maaaa…. asta-i viatza politica ! Unii castiga… altii pierd , ca daca ar castiga amandoi deodata, n-ar mai fi democratie si in general, in toata Europa curentele de stanga ( nu neaparat „ciuma rosie „) castiga teren tot mai mult si mai mult, ptr ca acel capitalism salbatic deja , le-a ajuns oamenilor la „gat ” .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here