Inițiativa legislativă prin care se propune redeschiderea unor unități de alimentație publică a fost depusă în Parlament, a anunțat deputatul PMP Ionuț Simionca.

După ce am stat de vorbă cu mai mulți proprietari de hoteluri, baruri și restaurante din județul Bistrița-Năsăud, am depus la Parlament o inițiativă legislativă care vine în ajutorul celor din industria HORECA. Este o industrie profund afectată de măsurile luate de Guvern pentru limitarea efectelor pandemiei de coronavirus. O parte din antreprenorii din domeniu sunt la un pas de faliment, iar cifrele lor de afaceri s-au prăbușit. Toți își doresc o gură de oxigen. Prin inițiativă legislativă, am propus redeschiderea acelor restaurante, baruri, unități de alimentație publică care au spații special amenajate în acest scop în interior – cu păstrarea unor condiții igienico-sanitare minime, cum ar fi: distanță minimă de 2 metri între mese, maxim 4 persoane la o masă și departajarea spațiului comun prin panouri de separare între mese”, a spus deputatul Ionuț Simionca.

Sursa citată completează că o astfel de reglementare ar trebui adoptată cât mai repede în Parlament, pentru a veni în sprijinul agenților economici din industria HoReCa, domeniu grav afectat de pandemia de coronavirus.

Cred că această reglementare trebuie să fie adoptată cât mai repede în Parlament, altfel punem industria pe butuci și mii de oameni din județul nostru vor rămâne din toamnă fără locuri de muncă”, a mai adăugat Simionca.

1 COMENTARIU

  1. D-APOI CINEVA S-A GANDIT POATE CA TOTI ” ASTIA ” isi pot duce de acasa care o ” PLACINTA-N BUZUNAR ” … daca le e foame si vor sa si manance .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.