Un bistrițean, proprietarul unui câine a fost sancționat de jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița, după ce mai mulți trecători au semnalat prin intermediul 112, faptul că patrupedul se afla nesupravegheat pe strada Nicolae Titulescu din municipiul Bistrița.

Având în vedere faptul că animalul era destul de agitat și lătra sau alerga în încercarea de a-i mușca pe cei care treceau prin zonă, a fost solicitată intervenția jandarmilor la fața locului„, a transmis Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al IJJ Bistrița-Năsăud.

Ajunși în zonă jandarmii l-au identificat pe cel căruia îi aparține câinele și l-au sancționat cu 500 de lei amendă pentru lăsarea în libertate a acestuia.

Proprietarii de animale trebuie să cunoască faptul că în conformitate cu  Legea nr. 61 din 1991 repubicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice «lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot reprezenta un pericol pentru persoane sau bunuri», constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 la 500 lei amendă„a mai precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei bistrițene.

1 COMENTARIU

  1. Da io nu pricep de ce nu prindeti si eutanasiati toti cainii gasiti fara stapani ! Sunt zone in care efectiv te apuca fiorii sa treci pe acolo… de groaza cainilor si al ” marilor iubitori ” … !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.