Primaria Oradea a organizat, recent, o licitatie publica in vederea selectarii unui investitor care sa se asocieze cu Consiliul Local pentru realizarea unei parcari supraterane pe strada Tribunalului, in locul fostului Spital de Infectioase.

 
Intrucat lucrarea nu a atras niciun constructor pana la termenul limita, Primaria, prin Administratia Imobiliara Oradea, a modificat caietul de sarcini in vederea unei noi licitatii.
 
„In urma modificarii caietului de sarcini, termenul asocierii s-a redus de la 10 la 5 ani, iar plata chiriei imobilului va fi pana in suma de 1.650.000 euro/an. Totodata, s-a redus termenul de elaborare a proiectului la o luna, iar termenul de executie a lucrarilor va fi de maxim 18 luni”, informeaza municipalitatea.
 
Noul caiet de sarcini va fi supus votului Consiliului Local, luna aceasta, in sedinta extraordinara, urmand si noua licitatie.
 
Lucrarea este evaluata la peste cinci milioane de euro. O investitie absolut necesara pentru Oradea, dar nerentabila din perspectiva potentialilor investitori.
 
Initial, Primaria vroia sa returneze constructorului investitia, plus profitul, in zece rate anuale de cate 600.000 de euro.
 
Pentru a face mai tentanta lucrarea, acum, edilii sunt dispusi sa returneze banii in rate mai mari si intr-o perioada mai scurta de timp.
 
Conform proiectului, parcarea au urma sa aiba 460 de locuri pentru autoturisme. Pentru a acoperi o rata anuala de circa 1,2 milioane de euro, municipalitatea ar trebui sa incaseze, in medie, 70 de euro pe zi pentru fiecare loc de parcare, fara a mai socoti cheltuielile de administrare, lucru aproape imposibil.
 
Evident, asemenea incasari sunt greu de realizat, astfel ca recuperarea investitiei se va intinde pe mai multe zeci de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.