Profesorul Horea-Mihai Bădău, acuzat de mai multe foste studente de hărțuire sexuală, și-a prezentat demisia joi de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) din cadrul Universității din București (UB). Bădău, care se afla în concediu fără plată, a fost rechemat din această suspendare pentru a face obiectul unei comisii disciplinare care să investigheze acuzațiile aduse împotriva sa. Demisia sa a pus capăt necesității constituirii acestei comisii.

Purtătorul de cuvânt al Universității din București, Bogdan Oprea, a confirmat vineri că informația despre demisia lui Horea-Mihai Bădău este validă, într-o declarație acordată HotNews.ro.

La finele lunii martie, Asociația Studenților la Comunicare din FJSC a amenințat că studenții nu vor participa la orele susținute de Bădău, în cazul în care acesta va decide să continue activitatea didactică, dat fiind faptul că a fost rechemat din concediul fără plată pentru investigarea acuzațiilor de abuz de putere și hărțuire sexuală.

Bogdan Oprea a subliniat la acea vreme că mediul universitar ar trebui să ofere un sentiment de siguranță studenților, afirmând că UB are toate mecanismele necesare pentru prevenirea, sesizarea, investigarea și sancționarea cazurilor de hărțuire, precum și consiliere pentru victime.

Profesorul Bădău a fost acuzat de mai multe foste studente de comportament nepotrivit în două investigații de presă realizate de jurnaliștii Carla Lunguți și Cristian Lupșa, publicate pe Rise Project și Scena9. A negat constant acuzațiile aduse de fostele sale studente.

Comisia de Etică a Universității din București a concluzionat că Bădău a încălcat Codul de etică și deontologie al universității, în urma acuzațiilor multiple privind comportamentul său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.