Monica Macovei a contestat sentința Judecătoriei Mangalia, care a condamnat-o la închisoare cu suspendare, muncă în folosul comunității și urmarea unui program de reintegrare socială, pentru vătămarea corporală din culpă a unui motociclist.

Atât Monica Macovei, cât și victima sa, motociclistul Ilie Constantin, au depus contestații, iar dosarul a fost trimis la Curtea de Apel Constanța, care urmează să dea o decizie miercuri, 17 aprilie 2024.

Monica Macovei a beneficiat de o reducere a pedepsei cu o treime, solicitând judecătorilor procedura simplificată, acceptând toate acuzațiile procurorilor, inițial negând că motociclistul a intrat pe sensul său de mers.

În motivarea sentinței prin care a fost condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de 2 ani, muncă neremunerată în folosul comunității și un program de reintegrare socială, judecătorii au stabilit că vina pentru accidentul de la Mangalia aparține exclusiv fostei europarlamentare și fost ministru al Justiției.

Instanța a considerat că fapta Monicăi Macovei prezintă un grad de pericol social ridicat și a hotărât aplicarea unei pedepse orientate către minimul prevăzut de lege, suficientă pentru reeducarea sa și asigurarea siguranței rutiere în viitor.

Acum, după depunerea contestațiilor de către ambele părți, apelul este judecat la Curtea de Apel din Constanța.

Victima, Ilie Constantin, s-a arătat indignată la aflarea sentinței Judecătoriei Mangalia, considerând că 6 luni de suspendare nu sunt suficiente pentru suferințele prin care a trecut și trece în continuare. Constantin a relatat că după accident, Monica Macovei nu a întrebat de soarta sa și a manifestat un comportament neadecvat, cerând bonul de la alcooltest și scandalizându-se că nu își poate lua mașina de la locul accidentului.

Pe latura civilă, Ilie Constantin solicită daune în valoare de 500.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.