Un bărbat din Livezile, diagnosticat cu gripă, a decedat la finele săptămânii trecute, la 9 zile de la internare în Spitalul Județean de Urgență (SJU) Bistrița.

Un pacient de 67 de ani din localitatea Livezile, în cazul căruia Institutul Cantacuzino a confirmat diagnosticul de gripă (virus gripal tip A), a decedat, din păcate, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. 

Bărbatul s-a prezentat în data de 17 ianuarie la UPU cu insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie cronică obstructivă acutizată, frisoane, tuse seacă și alte comorbidități„, a declarat Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al SJU Bistrița.  

Inițial bărbatul a fost internat în Secția Pneumologie și, întrucât starea sa s-a agravat, a fost transferat la Secția Anestezie-Terapie Intensivă, unde i-a fost administrat tratament antiviral și terapie de monitorizare si susținere a funcțiilor vitale.

„Evoluția stării sale de sănătate a fost nefavorabilă și, din cauza insuficienței multiple de organe, a decedat în data de 25 ianuarie”, a mai precizat Camelia Strungari.

Potrivit datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bistrița-Năsăud, în total, în perioada 20 – 26 ianuarie, în Bistrița-Năsăud au fost înregistrate patru cazuri de gripă, bărbatul din Livezile fiind singurul care a necesitat internarea și care ulterior a decedat. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.