Un grup de consilieri locali PNL și PSD îl acuză pe primarul orașului Sîngeorz Băi, Traian Ogâgău, că ar fi influențat o serie de hotărâri adoptate de Consiliul de Administrație al Ocolului Silvic Cormaia-Anieș, printre care și demiterea șefului de ocol și numirea altuia nou. Respectivele hotărâri ar încălca mai multe norme legale în domeniul silvic. Aleșii locali susțin că respectivele decizii nu au fost discutate în Consiliul Local, în subordinea căruia se află ocolul silvic.

După ce inspectorii Gărzii Forestiere au descoperit că dintr-o pădure administrată de Ocolul Silvic Cormaia-Anieș au fost tăiați peste 4.000 de arbori, primarul orașului Sîngeorz Băi, Traian Ogâgău a cerut public demisia șefului de ocol Teodor Tomi. Cum acesta nu a renunțat la funcție, a fost schimbat prin intermediul unei hotărâri a Consiliului de Administrație Ocolul Silvic Cormaia-Anieș. Numai că, 7 consilieri locali, atât liberali, cât și social-democrați -Cătălin Sfrengeu, Cristi Pop, Ioan Hîruța, Marius Voicu, Ioan Niculai, Ionel Ureche, Vasile Nistor – dar și viceprimarul Virgil Dumitru (independent) susțin că au fost încălcate normele legale în domeniul silvic.

Imediat după apariția în presă a unor date referitoare la Ocolul Silvic Cormaia- Anieș, o parte dintre consilieri am convocat în data de 17 octombrie anul curent, ședința extraordinară în care am adoptat proiectul de hotărâre privind înființarea unei comisii speciale care să analizeze activitatea administratorilor desemnați în Consiliul de Administrație al OS Cormaia-Anieș. În acest context, am aflat despre existența unor hotărâri adoptate de consiliul de administrație, care încalcă dispozițiile Codului Silvic, Actul constitutiv, Statutul și Regulamentul de organizare și funcționare al Ocolului Silvic.

Toate aceste hotărâri au fost adoptate la solicitarea domnului primar Traian Ogâgău și la insistențele domniei sale„, susțin aleșii locali, într-un comunicat remis presei.

Intervin aici mai multe întrebări: Care a fost scopul instigării Consiliului de Administrație la adoptarea hotărârilor de încetare a raporturilor de muncă a șefului de ocol și de numire a altui șef de ocol, cu încălcarea dispozițiilor legale?! Care a fost motivul pentru care aceste schimbări nu au fost discutate la nivelul Consiliului local, singura autoritate competentă să numească sau să elibereze din funcție un șef de ocol?!„, mai arată aceștia.

Consilierii locali presupun că se dorește blocarea activității de investigare, de care ar fi direct interesat primarul Ogâgău, pentru a găsi adevărații responsabili de tăierile ilegale care au avut loc în pădurea ocolului silvic.

Există un singur răspuns: Consiliul de Administrație a urmărit ocrotirea interesului primarului Traian Ogâgău de a bloca activitatea de investigare ce se desfașoară de către organele competente la nivelul Ocolului Silvic, de a bloca activitatea comisiei speciale înființate de Consiliul local și de a asigura protectie persoanelor cu adevărat vinovate de tăierea ilegală a arborilor„, susțin aleșii locali.

Potrivit acestora, în fruntea ocolului silvic a fost numită o persoană care oricum avea calitate de administrator al entității silvice, dar despre care nu se știe în ce mod și-a îndeplinit respectivele atribuții. 

Nu credem, de altfel, că domnul primar Traian Ogâgău nu cunoaște dispozițiile din legea specială a căror nesocotire atrage retragerea autorizației de funcționare a Ocolului Silvic. Probabil că asta se dorește.

Este extrem de interesant să numești în funcție o persoană care avea deja calitatea de administrator al Ocolului Silvic și despre care nu se cunoaște mare lucru, dacă și în ce mod și-a îndeplinit propriile atribuții. Poate domnul primar cunoaște mai bine persoana respectivă și știe, la fel de bine, că astfel adevărul despre tăierile de arbori poate fi ascuns sau trunchiat„, susțin consilierii locali.

Cerem public domnului primar Traian Ogâgău să înceteze orice formă de instigare la încălcarea dispozițiilor legale care afecteaza activitatea Ocolului Silvic, să înceteze orice demers de natură a împiedica aflarea adevărului despre tăierile masive de arbori și a identifica făptuitorii și complicii acestora„, au mai adăugat aleșii din Sîngeorz Băi.

1 COMENTARIU

  1. No amu si-o gasit sef de ocol cum trebe, asta îi lasa in c…u gol ca pe bîrgăuani. O pus lupu la muls oile vai de saracile paduri oare singeorzeni dorm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.