Municipalitatea a deschis două puncte de lucru ale Poliției Locale în cartierele Subcetate (2021) și Viișoara (2022). Însă, bistrițenii care locuiesc în zonele respective s-au plâns pe motiv că ei nu au prea văzut polițiști locali la datorie.

Localnicii s-au plâns pe bună dreptate, având în vedere că în Subcetate programul s-a redus de la 18 ore la 2 ore, odată cu deschiderea punctului de lucru din Viișoara.

În cadrul unei conferințe de presă susținute recent, primarul Ioan Turc a reluat subiectul legat de lisa polițiștilor locali, din spusele lui, motivul fiind concediile.

În momentul de față avem o problemă legată de resursa umană. Fiindcă e perioada de concedii, în lunile iulie și august. Mai avem și polițiști locali în concedii medicale. Dar, prin revizuirea organigramei, pe de o parte, și renunțarea la paza Pieței Centrale nr 6 în intervalul orar 22.00 – 06.00, vom disponibiliza personal pentru activități în stradă”, a declarat Ioan Turc în cadrul conferinței.

Acesta s-a simțit deranjat în urma unor plângeri depuse de localnici, explicând că scăderea infracționalității e demonstrabilă.

Nu sunt de acord că existența celor două punct de poliție locală nu se simte. Eu discut cu oameni care locuiesc și în Viișoara, și în Subcetate. E un lucru demonstrabil că avem mai puține plângeri, mai puține vandalizări și încălcări a normelor de conviețuire” a mai adăugat primarul.

Totodată, Ioan Turc a transmis faptul că, proiectul este în derulare și urmează să se deschidă și alte puncte de lucru ale Poliției Locale.

„Urmează să deschidem un nou punct de lucru la Sărata. Și apoi vom deschide și la Sigmir, de îndată ce dezvoltatorul cu care am discutat va derula un mare proiect de investiții imobiliare acolo.

De asemenea, până la finalul anului, Poliția Locală va avea în dotare mașini electrice. Trei sunt în procedură de achiziționare, iar pentru alte două-trei vom da drumul la procedură, după rectificarea bugetară.

Facem acest lucru (n.r. schimbarea parcului auto) pentru: a fi în ton cu ce se întâmplă în toată Europa, pentru scăderea drastică a cheltuielilor cu combustibilul, pentru că autonomia acestor mașini va obliga Poliția Locală să-și eficientizeze patrulările, alegând mai bine trasele…”, a adăugat primarul Bistriței, Ioan Turc.

Sursa: bistriteanu.ro

Citește și: Doar canalizarea pluvială de la Sala Polivalentă din Unirea costă 3 milioane de euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here