Bugetul municipiului Bistrița pe anul 2020 arată ceva mai bine decât cel de anul trecut, susține primarul Ovidiu Crețu, care însă afirmă că baza investițiilor o reprezintă tot fondurile provenite de la Uniunea Europeană.

”Trebuie să spun că bugetul arată ceva mai bine decât cel de anul trecut, dar nu suficient. Eu am arătat că Guvernul, în 2018 și 2019, a greșit prin acele modificări pe care le-a făcut și practic a luat banii de acolo de unde se produc, adică din marile orașe, și i-au repartizat guvernanții unde a vrut. Nu este firesc, nu se întâmplă acest lucru nicăieri. Am tras atenția Guvernului l-a întâlnirile pe care le-am avut cu Asociația Municipilor că ne aduce în situația în care nu putem funcționa cu bugetul pe care îl avem, oraș reședință de județ. Așa modificări s-au făcut. Au mai adaptat câte ceva, ne-au mai dat poftim pomană”, a declarat primarul Crețu într-o conferință de presă.

Acesta a mai completat că, deși bugetul arată mai bine, baza investițiilor o reprezintă tot fondurile europene. ”Guvernul a crescut în acest an cota care ne revine din TVA la 63% față de 60% cât a fost anul trecut și, mai important, suportă 50 la sută din cheltuielile sociale cu asistenții, față de 0 cât a suportat Guvernul din anul trecut. Deci este un ajutor, dar nu ajunge la veniturile bugetului din 2017, când am avut buget bun și municipiul și-a permis să funcționeze, să facă investiții din bani proprii. Acesta este normalul, așa se întâmplă oriunde în lume. Acum nu ne mai putem permite să facem investiții din bani proprii, trebuie să vedem ce a rămas și, bineînțeles, rămânem pe fonduri europene. Acestea sunt baza investițiilor. Dar nu este acesta firescul”, a mai adăugat Crețu.

Proiectul de buget pe anul 2020 va fi publicat pe site-ul Primăriei Bistrița la data de 22 ianuarie și se estimează că va fi supus aprobării în ședință ordinară a Consiliului Local Bistrița după data de 10 februarie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here