Primăria Şieu, bună de plată! Trebuie să pună jos un milion de euro pentru un contract aiurea atribuit pe vremea primarului Iuga-Napeu

760

Primăria Şieu este la un pas de dezastru, în condiţiile în care este bună de plată, aproximativ UN MILION de euro, din cauza unui proiect derulat aiurea pe fonduri europene. Asta după ce Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a anulat un contract de finanţare a unui proiect care viza modernizarea infrastructurii rutiere agricole din comună în valoare de peste 4,3 milioane lei. Administraţia locală a contestat decizia de retragere a finanţării pe bani europeni, însă fără succes, fiindcă AFIR a decis să suspende soluţionarea contestaţiei. Drept urmare, primăria mers mai departe instanţă, însă a pierdut pe fond la Curtea de Apel Cluj. S-a mers mai departe în recurs, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar dosarul este încă în procedurile de filtru, aşa că va mai trece ceva vreme până când chestiunea va fi limpezită. Însă, potrivit surselor noastre, AFIR a demarat executarea silită.

 

Administraţia locală din Şieu, pe vremea când era condusă de primarul Olimpiu Iuga-Napeu, care a decedat pe 1 august 2016, s-a cam jucat cu focul. Cu ani buni în urmă, prin 2013, Primăria Şieu a lansat o licitaţie pentru execuţia de lucrări care avea în vizat modernizarea infrastructurii agricole din comună, proiect care avea finanţare nerambursabilă în valoare de 4.157.189 lei, echivalentul a maxim 950.584 euro, oar restul până la circa 4,37 milioane lei trebuiau puşi jos de administraţia locală. Licitaţia s-a derulat cu năbădăi, în sensul în care, într-o primă fază, CNSC a decis în urma unor contestaţii, reluarea procedurilor. În final, contractul a fost atribuit unei firme din Satu-Mare, Laurenţiu H SRL, dar care nu avea toate documentele în ordine. Culmea, respectiva atribuire a fost contestată din nou la CNSC, însă, subit, firma contestatoare a renunţat la demersul său. Drept urmare, contractul a ajus la firma sătmăreană, aşa cum a decis comisia de licitaţie.


Afla mai multe detalii cumparand editia tiparita a Gazetei de Bistrita de la orice punct de difuzare a presei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here