Sursa foto: Info Oradea

În 8 și 9 decembrie, Primăria Bistrița va testa sirenele electrice de avertizare, municipalitate cumpărând trei bucăți pe care le vor testa între orele 12:00-16:00.
Reprezentanții din primărie roagă cetățenii să nu recurgă la panică, acestea fiind doar teste și nu avertizează o situație de urgență.

Primăria a pus la dispoziție și un istoric al semnalelor sonore, precum alarma aeriană, preaeriană, dezastre naturale și încetare alarmă.

“Rugăm cetățenii să ia act de faptul că este vorba de testarea acestor echipamente și nu de avertizări ale unor situații de urgență pe raza municipiului Bistrița”, a transmis Primăria Bistrița.

Iată tipurile de alarmă sonoră:
Semnal de alarmă aeriană – compus din 15 sunete a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat, semnalul este compus din 15 sunete a câte 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele.
Semnal alarmă la dezastre – compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat, semnalul este compus din 5 sunete a câte 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele.
Semnalul prealarmă aeriană – compus din 3 sunete a câte 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat, semnalul este compus din 3 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele.
• Semnalul încetarea alarmei – compus dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat, semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 1 minut, scrie Bistrițeanul.ro.

Citește și: Aproape 62 milioane euro autorizați la plată de APIA din FEGA și FEADR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.