Primăria Bistriţa a scos luna aceasta la licitaţie două contracte bănoase. Mai precis, municipalitatea vrea să cumpere cartuşe de toner cu cerneală pentru imprimante, copiatoare şi faxuri, motiv pentru care este dispusă să cheltuiască aproape 190.000 lei. Alţi aproape 140.000 lei sunt prevăzuţi pentru atribuirea contractului care are ca obiect întocmirea documentaţiei tehnico-economice pentru proiectul de reabilitare şi modernizare a şcolii gimnaziale din cadrul Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu” din Bistriţa.

 

Primarul Creţu a devenit arhicunoscut pentru cheltuielile mari pe care le face de când a ajuns în fruntea Primăriei Bistriţa. Mai ales pe documentaţii ale unor proiecte care, multe dintre ele, nu au fost transpuse în realitate, sau dacă acest lucru s-a întâmplat, a fost cu multă întârziere, de cele mai multe ori fiind nevoie de actualizarea documentaţiilor cu pricina. Evident, cu cheltuială.

 

Peste 40.000 de euro pe tonere pentru copiatoare

Primăria condusă de Ovidiu Creţu vrea să cheltuiască pe tonere cu cerneală nu mai puţin de 186.475 lei. Acesta este pragul maxim, însă cel minim este şi el destul de piperat, 123.563 lei. Licitaţia este împărţită în trei loturi, iar până acum au depus oferte nu mai puţin de 8 firme, majoritatea dintre acestea încercându-şi norocul pentru toate cele trei „secţiuni”.

Potrivit caietului de sarcini, municipalitatea vrea nu mai puţin de 485 de cartuşe cu toner şi cerneală pentru „imprimante de diferite tipuri”, dintre acestea 375 de bucăţi fiind alocate biroului administrativ, alte 61 de bucăţi pentru Direcţia de Patrimoniu, 15 bucăţi pentru Serviciul Comunitar Local pentru evidenţa Persoanelor, 9 pentru Direcţia de Administrare a Pieţelor, iar 25 de bucăţi sunt pentru SVSU. Pentru acest prim lot este estimată o cheltuială cuprinsă între 84.952 lei şi 125.351 lei.

Alte 37 de tonere, aferente lotului 2, sunt pentru copiatoarele marca RICOH AFICIO, CANON. LANIER şi BROTHER, care vor fi împărţite Biroului administrativ – 34 buc., iar Direcţiei de Administrare a Pieţelor  – 3 buc. Cheltuiala estimată este cuprinsă între 4.836 lei şi 6.634 lei.

În lotul 3 este prevăzută achiziţionarea a 141 bucăţi de tonere pentru fotocopiatoarele marca XEROX, din care 91 buc. Merg la Biroul administrativ, 15 la Evidenţa Persoanelor, iar alte 36 la Direcţia de Patrimoniu. Pentru acest lot se estimează o cheltuială cuprinsă în 35.775 lei şi 54.490 lei. În calcul va fi luat preţul cel mai scăzut.

În cursa pentru obţinerea contractelor s-au înscris firme din Bistriţa-Năsăud, dar şi din alte judeţe precum Cluj, Constanţa, Hunedoara sau Argeş, dar şi din Capitală. Majoritatea ofertanţilor s-au înscris în toate cele trei „curse”.

Astfel, au depus oferte DNS Birotica SRL Bucureşti, Lecom Birotica Ardeal SRL din Cluj-Napoca, Livorno Vision SRL din Constanţa, Meda Consult SRL din Târgovişte, Mediacom-Net din Năsăud, Tudor SRL din Bistriţa, Union CO SRL din Cluj-Napoca şi Comser SRL din Hunedoara.

Termenul limită de depunere a ofertelor a fost 17 august, iar câştigătorul/câştigătorii vor fi desemnaţi undeva pe la jumătatea lunii octombrie.

 

Peste 31.000 de euro pe alte hârtii

Pe data de 22 august, municipalitatea bistriţeană a scos la licitaţie şi atribuirea contractului pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice pentru obiectivul de investiţii „Reabilitare şi modernizare Şcoala gimnazială clasele V-VIII – Colegiul Naţional Andrei Mureşanu”. Pentru acest contract, primăria a pregătit 138.176 lei, bani de la bugetul local.

Pentru a se înscrie în cursa pentru obţinerea contractului, firmele trebuie să dovedească faptul că nu au datorii la stat sau la bugetele locale. Totodată, aceştia vor trebui să prezinte lista principalelor servicii prestate în cursul unei perioade care acopere cel mult ultimii 3 ani, cu indicarea valorilor, datelor şi beneficiarii publici sau privaţi, precum şi să facă o prezentare de servicii similare prestate, respectiv servicii de proiectare de clădiri civile (construcţii şi instalaţii interioare, sistematizare verticală) inclusiv servicii de proiectare branşamente de apă-canal,electrice şi gaze naturale, în valoare cumulată de minim 130.000 lei fără TVA, realizate în baza unuia sau mai multe contracte.

Colegiul Andrei Muresanu

Cum se doreşte a fi reabilitată şcoala

Conform proiectului, sunt planificate lucrări de reabilitare şi modernizare a două clădiri a şcolii gimnaziale, fiind vorba mai precis de clădirea în care funcţionează internatul şi cantina, clasele V-VIII. Astfel clădirea va fi recompartimentată, în final trebuind să rezulte 30 de săli de clasă, plus laboratoarele pentru fizică, chimie şi biologie – câte unul – două cabinete de informatică, un cabinet de asistenţă psihologică, bibliotecă, două săli profesorale – una pentru personalul didactic de la învăţământul primar, cealaltă pentru personalul didactic de la învăţământul gimnazial, direcţiune, vestiare, magazie, sala de mese, grupuri sanitare şi, posibil, şi un spaţiu pentru alimentaţie publică. Totodată, prin proiect trebuie asigurate facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi. Clădirea va fi mansardată, dar şi izolată termic.

În ceea ce priveşte cea de a doua clădire – sala de sport, şi aceasta va fi mansardată şi reabilitată din punct de vedere energetic şi termic. Şi aceasta va fi recompartimentată, iar tâmplăria interioară va fi înlocuită. Grupurile sanitare vor fi reabilitate prin schimbarea faianţei, gresiei, dar şi a obiectelor tehnico-sanitare. Proiectantul va trebui de asemenea, să găsească soluţii pentru eliminarea aerului viciat din aceste grupuri sanitare, acolo unde nu este ventilare naturală, dar şi să prevadă utilarea cu dotări aferente unui grup sanitar modern, precum şi amenajarea unui grup sanitar pentru persoanele cu dizabilităţi. Totodată, şarpanta va fi înlocuită, iar învelitoarea va fi înlocuită cu una nouă.

Evident, la ambele clădiri vor fi refăcute faţadele, dar şi trotuarele de gardă din jurul clădirilor.

Durata minimă de funcţionare a funcţiunilor propuse se doreşte a fi de 30 de ani pentru clădirea în care vor funcţiona clasele, iar pentru sala de sport – 19 ani.

Proiectul de reabilitare și modernizare a Școlii Gimnaziale cls. V-VIII Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” este estimat la o valoare de 1 milion de euro şi este pregătit pentru depunerea în vederea obţinerii unei finanţări prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa X.

primaria bistrita nou

Peste 1,4 milioane euro pentru reabilitarea colegiului

Colegiul naţional „Andrei Mureşanu” a fost reabilitat şi modernizat în urmă cu şase ani. Lucrările au început în martie 2010 şi s-au finalizat în decembrie 2011, când a avut loc şi recepţia finală a lucrărilor.

Valoarea totală a proiectului a fost de 8.383.192,43 lei, bani proveniţi din fonduri europene. Din aceştia 4.865.524,17 lei au costat lucrările de execuţie, care au fost realizate de firma lui Călin Mariş, specializată pe lucrări de reabilitarea unor imobile considerate monumente istorice – SC Creativ Group SRL.

Principalele lucrări realizate în cadrul proiectului au fost reabilitarea termică a clădirii, dar şi hidroizolare împotriva umezelii şi a igrasiei, precum şi reabilitarea acoperişului clădirii. Arhitectura veche a clădirii a fost păstrată. De asemenea au fost modernizate instalaţiile electrice, sanitare şi de încălzire. Odată cu aceste lucrări la structura clădirii s-au modernizat şi laboratoarele de informatică, de fizică, şi de chimie, acestea fiind dotate cu echipamente IT şi de specialitate, iar sala de sport cu dotările aferente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.