Primăria Bistrița intenționează să amenajeze o piață en-gros modernă în municipiu, unde ar urma să îi mute pe comercianții din piețele care funcționează pe străzile Tărpiului și Calea Moldovei. Administrația locală a identificat și terenul necesar pentru o astfel de investiție, acesta fiind situat pe strada Drumul Cetății nr. 2A.

Terenul este în proprietatea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, motiv pentru care Primăria Bistrița va înainta o cerere către această instituție, document prin care îi solicită să transfere terenul din domeniul public al județului Bistrița – Năsăud în domeniul public al municipiului Bistrița. Un proiect de hotărâre în acest sens se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Bistrița din data de 30 iunie.

Scopul transferului de proprietate solicitat este de a amenaja un obiectiv de uz și interes public, respectiv o piață publică, en-gros, modernă și funcțională, care să ofere infrastructură și spatiu de depozitare propice produselor agricole, să furnizeze o gamă completă de servicii pentru populație și să asigure nivelul calitativ al produselor depozitate si comercializate. Proiectul mai are în vedere și mutarea activității comerciale din Piața Calea Moldovei, în care funcționează doar persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și/sau familiale prin a căror activitate se asigură venitul familial”, precizează Primăria Bistrița.

În expunerea de motive a proiectului, municipalitatea mai complează că nu a reușit să identifice un teren care să fie potrivit pentru o astfel de investiție, deși a făcut demersuri în acest sens încă din anul 2017.

”Începând cu anul 2017, prin serviciile de specialitate, au fost demarcate proceduri în vederea achiziționării terenului necesar de pe piața liberă, zona agreată fiind cea cuprinsă între intersecţia cu Drumul Dumitrei Vechi până la punct control – Viişoara, suprafața estimată fiind între 0,80 ha – 2 ha, însă ofertele depuse la procedurile efectuate în acest sens au fost respinse deoarece nu se încadrau în criteriile solicitate sau nu erau corespunzătoare cerinţelor pentru amenajarea unei pieţe, unele făcând obiectul notificărilor depuse în baza legilor proprietății”, explică Primăria Bistrița.

Astfel, a fost identificată soluția prin care noua piață ar putea fi amenajată pe terenul ce aparține Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Primăria Bistrița explică și de ce este necesară amenajarea unei noi piețe în oraș.

Municipiul Bistrița are ca obiectiv amenajarea unei piețe en-gross în intravilanul municipiului Bistrița, având în vedere că actuala piață en-gross nu corespunde necesităților municipalității, atât ca locație și dimensiuni, cât și calitate a serviciilor oferite și a produselor depozitate, care prin condițiile improprii de depozitate pot periclita sănătatea populației”, se mai arată în același document.

Proiectul va fi dezbătut de Consiliul Local Bistrița în ședința programată pentru data de 30 iunie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here