Prețul barilului de petrol este în aer, a ajuns la cel mai mare nivel de la începutul pandemiei, semn ce ne duce cu gândul că dezastrul nu s-a terminat, potrivit Antena3.

Barilul de petrol a depășit 70 de dolari. Creșterea uriașă vine după ce Arabia Saudită a anunțat că o instalație petrolieră a fost atacată cu drone în Yemen. Asta înseamnă creșteri masive la prețul combustibilului.

Prețurile pentru carburanți au ajuns destul de ridicate. Un preț mediu pentru litrul de motorină a ajuns la 5,31 de bani față de 5,10 cât era în luna martie a anului trecut.

De asemenea, în martie 2021 litrul de benzină costă în medie 5,10 bani, iar acum este 5,29 de bani.

Pentru un plin de motorină plătim acum mai mult cu 15,5 lei.

Benzină şi motorina ar putea ajunge la 6 lei pe litru până la sfârşitul anului, dacă preţul petrolului va continua să crească ca până acum, avertizeză experţii în energie.

Scumpiri au apărut în ultima perioadă și la alimente

Scumpiri de până la 30% la carnea de pui – asta estimează specialiştii în următoarele luni, dacă răspândirea gripei aviare nu se va opri. 

De la începutul anului, sute de focare au fost confirmate în 17 ţări europene, inclusiv în România.

În  ţară, a ajuns focarul de aviară a ajuns la Timiş, Constanţa şi Ilfov. Şi pesta porcină se răspândeşte agresiv, numai că experţii nu se aşteaptă la creşteri de preţuri.

Citește și: Facturile la lumină pe luna ianuarie vor fi tot la preț universal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.