Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, a declarat că a solicitat avizele necesare pentru declasificarea protocolului secret dintre SRI și ÎCCJ.

 

”Am cerut aviz pentru declasificare şi Parchetului General şi SRI. Nu se poate declasifica fără aceste avize. Nu ştiu care este istoria încheierii lui, eu însămi am aflat relativ recent de existenţa lui, dar am încercat să găsesc un argument logic care să-l justifice. E o interpretare greşită că avizele de interceptare date de Curte nu au avut un temei legal. Temeiul legal era decizia CEDO, care face parte din dreptul intern şi care interzicea ca avizele să fie date de procurori, aşa cum prevedea Legea 51. Problema era că, în lipsa unei norme interne, nu există o procedură. Dar repet, asta e interpretarea mea, în care chiar cred”, a declarat Cristina Tarcea, potrivit Mediafax.

Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public potrivit cărora ÎCCJ ar avea două protocoale cu SRI, judecătorul a precizat: „Nu este adevărat. Este doar unul. Încheiat între ÎCCJ, PG şi SRI în 2009. Nu am găsit un al doilea. Dacă există, nu este arhivat la Curte”.

 

sursa foto: realitatea.net

1 COMENTARIU

  1. Mai cat va straduiti voi sa desecretizati totul … sa faceti ” voi”… ce anume ? !
    In slujba cui va aflati voi de fapt , ca a Romaniei NU , in NICI UN CAZ !
    Daca ar fi dupa mine, as introduce oficial, prin lege ,ca si serviciile secrete sa faca parte din categoria celor cu puteri egale magistratilor-procurori si cu asta as pune „capac ” peste toate intentiile voastre de proasta calitate, care vreti cu orice pretz sa puneti pe chituci toti ” cainii satului ” … sa va puteti face voi mendrele cum va taie „bostanul ” si dupa cum va dicteaza ” agenturilii staine ” ( vorba lui Ceausescu ) in slujba carora va aflati de fapt .
    Maaa… daca ar mai trai ” mitraliatul ” v-ar mitralia el… pe toti astia care efectiv va mananca undeva si nu mai puteti voi de grija „serviciilor de fortza publica ” care incearca fel si chip, sa-si faca treaba pentru care sunt platiti … ca pentru Romania asta lucreaza si nu pentru alte tzari !
    Pacat ca nu este la noi in tzara un Erdogan, Putin sau Trump… sa va puna la punct , dar pana la urma urmei… eu nu cred ca nu veti patzi ca si ” sarpele pe care-l doare capul ” si care ” iese la drumul mare ” … ! !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.