Luni, la ora 15:00, va avea loc o întâlnire oficială între președintele Consiliului European, Charles Michel și președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Conform Administrației Prezidențiale, cei doi oficiali vor purta discuții oficiale în particular și în grup, după care vor face declarații de presă comune.

În perioada 23-24 martie 2023, Președintele Klaus Iohannis a participat la reuniunea Consiliului European și la Summitul Euro în format extins, organizate la Bruxelles, Regatul Belgiei.

În discursul său, Președintele Klaus Iohannis a reafirmat sprijinul României pentru Ucraina, în toate domeniile necesare și a salutat inițiativa comună europeană de a furniza urgent muniție Ucrainei. De asemenea, Președintele României a menționat sprijinul bilateral acordat de țara noastră Ucrainei, inclusiv prin eforturile semnificative de a facilita exportul a peste 14 milioane de tone de cereale și produse oleaginoase din Ucraina către piețele globale.

În context, Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat Comisiei Europene să reanalizeze nivelul sprijinului financiar acordat fermierilor români, pentru a face faţă dificultăţilor generate de situaţia actuală. Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat că CE urmează să reanalizeze sprijinul oferit României.

Preşedintele României a salutat mesajul puternic pentru Republica Moldova, arătând că un sprijin suplimentar, consistent, din partea Uniunii Europene, inclusiv prin avansarea procesului de aderare, este necesar pentru consolidarea rezilienţei acestui stat în faţa acţiunilor destabilizatoare şi a ameninţărilor cu care se confruntă din partea Federaţiei Ruse.

Citește și: Primăria Bistrița a decontat mii de lei pentru deplasările interne și externe ale funcționarilor publici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.