Preot, găsit împușcat în cap! Anchetatorii iau în calcul două ipoteze

343

Preotul ortodox din localitatea arădeană Hăşmaş a fost găsit mort, împuşcat în cap, miercuri, pe terenul unei pescării care aparţine familiei sale. Anchetatorii nu au stabilit încă dacă este vorba despre o sinucidere sau accident. Potrivit Mediafax, cadavrul a fost găsit pe terenul unei pescării care aparţine familiei victimei.

 

Vestea morţii tragice a părintelui Pele Cucu, în vârstă de 54 de ani, din Hăşmaş, a şocat toată comunitatea. Preotul a fost găsit fără suflare pe proprietatea sa, o pescarie din comuna Comăneşti din judeţul Arad.

Criminaliştii sosiţi la faţa locului au stabilit că arma folosită este o armă de vânătoare de calibrul 12 mm. Însă nu au stabilit încă daca este vorba de o sinucidere sau de un accident.  Localnicii susțin că preotul Cucu nu avea permis de port armă şi că în ultimele săptămâni a avut mari necazuri cu cei care furau peşte din iazul propritate a preotului.

Se pare că în ultima perioadă preotul a avut probleme cu hoții de pește și se afla încă de aseară la pescărie.

Conform Mediafax, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad a declara că varianta unei crime este exclusă, având în vedere circumstanţele în care s-a produs incidentul, leziunile și postura corpului. Anchetatorii au găsit arma poziţionată între picioarele victimei, cu ţeava îndreptată spre cap, ceea ce ar sugera una dintre cele două ipoteze ale procurorilor.

Cercetările în acest caz se fac de către poliţiştii arădeni sub coordonarea unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu.

 

Marius Vasilică

1 COMENTARIU

 1. Daca nu a foat detinator legal de arme si munitii, este o situatie ca si atunci cand cineva este prins la volanul unei masini, fara permis de conducere , caz in care si cel care „incredinteaza ” arma sau masina cuiva… aflat in aceasta situatie, este si fapta lui de sine statatoare, incrimata ca infractiune .
  Fiti siguri ca toti ( proprietarii de arme sau masini ) nu vor recunoaste imprumutul ( de folosintza ) si vor declara atunci, ca sa se apere si sa nu fie incriminati si ei , ca arma sau masina chipurile a fost furata imediat inaintea comiterii faptei si „proprietarul armei ori masinii… inca nici n-a bagat de seama ca i s-au furat ” … ca sa anunte ( reclame ) imediat acest lucru la politie …
  Sa fim seriosi… ca asa se intampla cu toti cei care cred ca stiu sa manevreze armele de foc, chiar daca nu au nici armata facuta ( pentru persoanele din generatia Ceausescu… ) ori un curs de arme si munitii… in generatia actuala … la care nu se prea inghesuie nimeni, ptr ca un astfel de curs de arme si munitii :
  – este pe o durata de cel putin 80 de ore ;
  – costa undeva la peste 12 milioane lei vechi ;
  – nu pot urma cursul cei care nu sunt apti fizic si psihic ori care au cazier judiciar … sau care au un comportament violent si vicios…
  – la curs, trebuie efectiv asigurata o prezenta de cel putin de 90% din programa de pregatire teoretica si practica , curs de zi , fara exceptii , pe durata a 3 saptamani de zile ;
  – nu are relevanta faptul daca cineva are armata facuta sau ba… ca pregatirea nu inseamna doar cunoasterea si manuirea armelor de foc… ci un complex de teme si cunostinte juridice , precum si in domeniul armelor si munitiilor . Este similar daca vreti cu permisul de conducere, unde nu este suficient sa sti conduce o masina ci este necesar sa cunosti si sa respecti si legea si regulile de circulatie …
  ( aceste cursuri, se desfasoara de catre profesori si instrctori autorizati , la societatile private de arme si munitii , care au un astfel de obiect autorizat de catre Politie … ) .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here