Premierul Marcel Ciolacu a făcut declarații referitoare la interdicția liderului AUR, George Simion, de a intra în Republica Moldova și Ucraina, afirmând că a avut acces la documentele care au stat la baza deciziilor luate de cele două țări. Ciolacu a subliniat că aceste decizii sunt fundamentate și au un caracter administrativ, menționând că documentele în cauză au un regim secret și nu poate dezvălui detalii despre ele, întrucât sunt de natură confidențială.

Premierul a precizat că a văzut deciziile luate de Republica Moldova și Ucraina în ceea ce privește menținerea interdicției pentru George Simion de a intra pe teritoriul acestor țări. Această interdicție a fost considerată de Marcel Ciolacu drept un semnal puternic, având în vedere că un om politic are restricții de intrare în două țări vecine. Cu toate acestea, el a refuzat să ofere mai multe detalii despre interpretarea acestei decizii și a menționat că aceasta este o chestiune administrativă, care ține inclusiv de relațiile dintre România, Republica Moldova și Ucraina.

Întrebat despre posibilitatea ca alegătorii din România să cunoască mai multe detalii despre George Simion, Ciolacu a insistat asupra faptului că documentele în discuție nu sunt în posesia statului român și, prin urmare, este responsabilitatea exclusivă a statelor respective să le facă publice.

În ceea ce privește relația PSD cu partidul AUR și posibilitatea unei alianțe sau coaliții, premierul a afirmat că din punctul său de vedere și al PSD, este exclusă orice formă de colaborare cu AUR, subliniind că acest subiect este închis pentru el și pentru partidul pe care-l reprezintă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.