FOTO: ARHIVĂ

În urma solicitărilor formulate în spațiul public, precum și celor adresate instituțiilor abilitate, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a adoptat o hotărâre privind comercializarea, descurajarea vânzării și utilizării neautorizate a articolelor pirotehnice și prevenirea accidentelor generate de acestea.

Prin Hotărârea adoptată, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud solicită reprezentanților unităților administrativ-teritoriale să nu emită avize de amplasament, pe domeniul public sau privat al județului Bistrița-Năsăud în vederea comercializării articolelor pirotehnice, pentru descurajarea vânzării și utilizării acestora și pentru prevenirea accidentelor generate de acestea.

De asemenea s-au solicitat acțiuni de control din partea Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, Inspectoratului Teritorial de Muncă Bistrița-Năsăud, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud în sfera de competență a fiecărei instituții.

„Pentru a petrece sărbătorile de iarnă în liniște, fără evenimente neplăcute, vă recomandăm să folosiți cu multă atenție articolele pirotehnice, pentru a evita producerea unor incendii ori vătămări corporale.

Toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile și periculoase. Folosirea lor necesită control și supraveghere, dar și responsabilitate sporită în ceea ce ține de respectarea condițiilor esențiale de securitate.

Înainte de a folosi produsele pirotehnice, studiați atent instrucțiunile și măsurile de securitate indicate pe ambalajul produsului.

Recomandăm părinților să supravegheze copiii cu atenție, deoarece aceștia pot fi expuși incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice”, transmite Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.